Día de los muertos: Παιδιά γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών με εντυπωσιακά face paintings

Τι είναι το Día de los muertos και ποια η σχέση του με το Halloween;

Día de los muertos: Παιδιά γιορτάζουν την Ημέρα των Νεκρών με εντυπωσιακά face paintings
jennifercarleyphotography.com

Το Halloween μπορεί να είναι η πιο γνωστή γιορτή παγκοσμίως που έχει συνδεθεί με την επαφή με τον «άλλο κόσμο» δεν είναι όμως η μόνη. Στο Μεξικό και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Αμερικής, αμέσως μετά το Halloween , την 1η και την 2α Νοεμβρίου γιορτάζουν την «Ημέρα των Νεκρών», γνωστή και ως Día de los Muertos.

Η ημέρα αυτή έχει συνδεθεί με την επιστροφή των νεκρών και αγαπημένων στη γη και δεν είναι τυχαίο ότι γιορτάζεται στο τέλος του φθινοπώρου, περίοδος που συμπίπτει με την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου της καλλιέργειας καλαμποκιού

Παρόλο που πολλοί θεωρούν ότι η Dia de los Muertos είναι το αντίστοιχο Halloween για του Μεξικανούς, αυτό δεν ισχύει. Το Halloween είναι μία πιο σκοτεινή γιορτή με αποκορύφωμα την νύχτα τρόμου στις 31 Οκτωβρίου. Αντίθετα, η Ημέρα των Νεκρών είναι γεμάτη χρώματα και παρά την ονομασία της στόχος είναι εκφραστεί η αγάπη για τους αγαπημένους που έχουν φύγει από τη ζωή.

Η ιστορία

Οι ρίζες της Día de los Muertos εντοπίζονται στις παραδόσεις των Αζτέκων, οι οποίοι τιμούσαν τη θεά Mictēcacihuātl, Κυρά των Νεκρών και Βασίλισσα του Κάτω Κόσμου, για τριάντα ημέρες στο τέλος του καλοκαιριού.

Τον 20ο αιώνα ο σκιτσογράφος José Guadalupe Posada σχεδίασε την La Calavera Catrina η οποία αποτέλεσε για τους τους Μεξικανούς η προσωποποίηση της Κυράς των Νεκρών.

posada-catrina.jpeg

Πηγή φωτογραφίας: wikipedia.org

Μετά τον ισπανικό αποικισμό η γιορτή μεταφέρθηκε αμέσως μετά το Halloween στις 1 και 2 Νοεμβρίου ώστε να συμπίπτει με τον τριήμερο εορτασμό της Καθολικής Εκκλησίας που περιλαμβάνει το Halloween, την Ημέρα των Αγίων Πάντων και την Ημέρα των Νεκρών.

Παιδιά γιορτάζουν την Día de los Muertos με υπέροχα face paintings

Ο εορτασμός της Ημέρας των Νεκρών περιλαμβάνει μεταμφιέσεις με μαύρα ρούχα, σχέδια με νεκροκεφαλές στο πρόσωπο και κόκκινα λουλούδια στο κεφάλι.

Η Jennifer Carley, επαγγελματίας φωτογράφος φωτογράφισε παιδιά που ακολουθούν τις παραδόσεις και γιορτάζουν την Día de los Muertos με εντυπωσιακά face paintings.

Δείτε τις φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved