Υγιεινό smoothie Frankenstein με αφορμή το Halloween

Θέλετε να σερβίρετε ένα υγιεινό smoothie στο παιδί σας και αυτό αρνείται να το δοκιμάσει εξαιτίας του πράσινου χρώματός του; Αν ναι, μεταμορφώστε το στο smoothie του Frankenstein και κάντε το μικρό σας να το λατρέψει.

Υγιεινό smoothie Frankenstein με αφορμή το Halloween

screenshot via instagram @healthyholme

Διανύουμε περίοδο Halloween. Ναι, πρόκειται για ένα ξενόφερτο έθιμο που δεν έχει να κάνει καθόλου με τα δικά μας έθιμα και παραδόσεις, όμως παραδεχτείτε το είναι διασκεδαστικό και τα παιδιά το λατρεύουν. Και αφού τα παιδιά το λατρεύουν, ποιοι είμαστε εμείς που θα τους αρνηθούμε να το γιορτάσουν;

Αν είστε πάλι από εκείνους τους γονείς, που βαριούνται αυτά τα περίεργα έθιμα, σκεφτείτε το λίγο διαφορετικά, ειδικά αν τα παιδιά σας είναι picky eaters και δεν θέλουν να δοκιμάσουν τίποτε με πράσινο χρώμα.

Αυτό το smoothie Frankenstein είναι γεμάτο με υγιεινά συστατικά, τα παιδιά σας θα το λατρέψουν και θα φάνε τα λαχανικά τους!

Τι περιέχει αυτό το smoothie;

Μπανάνα: Μια μεσαία μπανάνα περιέχει περίπου 422mg καλίου, δηλαδή το 12% της ημερησίας συνιστώμενης ποσότητας καλίου.

Σπανάκι: Το σπανάκι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων, όπως η βιταμίνη Α, η βιταμίνη C, η βιταμίνη Κ1, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, το μαγνήσιο και το φυλλικό οξύ.

Πρωτεΐνη βανίλιας: Μεταξύ άλλων βοηθά στην πέψη και ενισχύει τον μεταβολισμό.

Έλαιο μέντας (βρώσιμο): Η μέντα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης Α και είναι επίσης μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών.

Γάλα αμυγδάλου: Δεν περιέχει χοληστερόλη ή κορεσμένα λιπαρά, είναι επίσης χαμηλό σε νάτριο και υψηλό σε υγιή λίπη (όπως ωμέγα λιπαρά οξέα, που συνήθως απαντώνται στα ψάρια) και τέλος προσφέρει το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας, καθώς και το 25% της συνιστώμενης ποσότητας βιταμίνης D.

Μαύρη σοκολάτας: Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, ανάμεσα στα οποία το κακάο που έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και διαλυτές φυτικές ίνες που βοηθούν ακόμα και στην πέψη. Σύμφωνα με έρευνες, η μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο) περιέχει περισσότερες πολυφαινόλες και φλαβανόλες από συγκεκριμένα φρούτα, όπως τα βατόμουρα και τα μούρα.

Υγιεινό Halloween Frankenstein Smoothie

  • 1/2 κούπα παγωμένο σπανάκι
  • 1 μικρή παγωμένη μπανάνα
  • 1 κ.τ.σ. πρωτεΐνη βανίλιας
  • 1/2 κ.τ.γ. βρώσιμο έλαιο μέντας
  • 1 1/2 κούπες γάλα αμυγδάλου
  • λιωμένη μαύρη σοκολάτα (για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Διακοσμήστε αρχικά τα διάφανα γυάλινα ποτήρια σας με τη λιωμένη σοκολάτα. Με τη βοήθεια σύριγγας ή ενός πολυμπαγκ, στάξτε λιωμένη σοκολάτα εξωτερικά, στο χείλος του ποτηριού. Πιέστε αλλού πολύ και αλλού λίγο τη σοκολάτα για να δημιουργήσετε σταγόνες.
  2. Βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για να παγώσει η σοκολάτα.
  3. Μόλις είναι έτοιμα, με έναν μαρκαδόρο ζωγραφίστε μάτια και στόμα στα ποτήρια όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω.
  4. Σε ένα μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά, μπλεντάρετε καλά και σερβίρετε στα ποτήρια που ήδη έχετε έτοιμα.
  5. Τα Frankenstein smoothies σας είναι έτοιμα!
https://www.instagram.com/reel/CxarwY8OBGH/

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved