Γιατί η κολοκύθα είναι καλή για τη γονιμότητα και όχι μόνο για το Halloween

Πώς η κολοκύθα ενισχύει τη γονιμότητα

Γιατί η κολοκύθα είναι καλή για τη γονιμότητα και όχι μόνο για το Halloween
Bigstock

Η κολοκύθα υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς και περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Τη βρίσκουμε σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα και είναι ένα λαχανικό, που το κάθε είδος του ποικίλλει σε γεύση και υφή.

Οι μικρές σε μέγεθος ποικιλίες -είτε πορτοκαλί είτε πράσινες- έχουν την καλύτερη και πιο γλυκιά γεύση για μαγείρεμα.

Οι μεγαλύτερες κολοκύθες, που βλέπετε στα μανάβικα ή τα σουπερμάρκετ {και προορίζονται για το Halloween (σκάλισμα)} είναι ιδανικές μόνο για σούπες ή κολοκυθόπιτες.

Τα θρεπτικά συστατικά της κολοκύθας και πώς βοηθούν στην ενίσχυση της γονιμότητας

Άμυλο: Οι αμυλούχες τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως οι κολοκύθες ενισχύουν τη γονιμότητα.

Φυτικές ίνες: Οι φυτικές ίνες βοηθάνε τον οργανισμό μας να απελευθερώσει περίσσιες ορμόνες και να ισορροπήσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C σε ό,τι έχει να κάνει με τη γονιμότητα αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου και επίσης επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το ασβέστιο μεταβολίζεται και αποθηκεύεται στο σώμα σας.

Κάλιο: Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης που εξουδετερώνει τις επιδράσεις του νατρίου, συμβάλλοντας στη διατήρηση σταθερών επιπέδων αρτηριακής πίεσης – ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για την εγκυμοσύνη.

Επίσης ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, τη βελτίωση της υγείας των οστών, τη βελτίωση της μυϊκής δύναμης, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και τη διατήρηση της βέλτιστης λειτουργίας των νεύρων και του εγκεφάλου.

Μαγνήσιο: Το μαγνήσιο είναι ένα ιχνοστοιχείο που η έλλειψή του συνδέεται με την υπογονιμότητα.

Ψευδάργυρος: Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και ενισχύει την αναπαραγωγική υγεία. Αξίζει να γνωρίζετε ότι βοηθά στην ωρίμανση των ωαρίων ενώ η έλλειψη ψευδαργύρου σχετίζεται με κακή ποιότητα σπέρματος.

Λιπαρά οξέα: Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι επίσης σημαντικά για τη γονιμότητά σας και επίσης βοηθούν στη μείωση του άγχους.

Η ανεπάρκεια στα ω-3 και ω-6 λιπαρά φαίνεται πως σχετίζεται με διάφορες παθολογικές καταστάσεις και διαταραχές στην αναπαραγωγή και υπογονιμότητα.

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η λήψη συμπληρωμάτων Ω-3 και Ω-6 λιπαρών έχει θετική επίδραση κατά την εξωσωματική γονιμοποίηση. Αυτό αποδίδεται στην δημιουργία καλύτερης ποιότητας εμβρύων, ευνοϊκότερου ορμονικού περιβάλλοντος και της αντιφλεγμονώδους δράσης που παρουσιάζουν.

Οι κολοκυθόσποροι βοηθούν επίσης όταν μια γυναίκα κάνει θεραπεία γονιμότητας. Τρώγοντας μια χούφτα το πρωί πριν το πρωινό ενισχύεται με πολλά θρεπτικά συστατικά τον οργανισμό σας.

Επίσης το βούτυρο κολοκύθας είναι μια καλή προσθήκη στο διατροφολόγιό σας.

με πληροφορίες από το naturalfertilityexpert.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved