Tρόποι να μειώσετε το άγχος ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Το άγχος δεν βοηθά την προσπάθειά σας να συλλάβετε.

Tρόποι να μειώσετε το άγχος ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος
Το άγχος επηρεάζει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος; Bigstock

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος εδώ και αρκετό καιρό πιθανότατα να έχετε ακούσει ότι δεν πρέπει να αγχώνεστε.

Το άγχος επηρεάζει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος;

Έχουν γίνει αρκετές μελέτες και συζητήσεις εντός της ιατρικής κοινότητας σχετικά με το άγχος και τη γονιμότητα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει με βεβαιότητα τη σχέση μεταξύ στρες και γονιμότητας επειδή το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων παραμένει απροσδιόριστο.

simadia-gonimotitas.jpg

Τρόποι για να μειώσετε το άγχος ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος

Το να μην έχετε άγχος κατά τη προσπάθεια να συλλάβετε είναι πολύ σημαντικό τόσο για εσάς όσο και για τον σύντροφό σας.

Δεν είναι εύκολο να το καταπολεμήσετε όμως υπάρχουν ορισμένοι τρόποι που βοηθούν να το μειώσετε (όσο γίνεται τουλάχιστον).

Καφεΐνη

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η καφεΐνη τους βοηθά να λειτουργούν καλύτερα, αλλά ως διεγερτικό θα μπορούσε να αυξήσει το άγχος σας, ιδιαίτερα αν πίνετε πολλά ροφήματα που περιέχουν καφεΐνη.

Βελονισμός ή μασάζ

Συμπληρωματικές θεραπείες όπως ο βελονισμός και το μασάζ έχουν βοηθήσει πολλές γυναίκες να χαλαρώσουν στο ταξίδι γονιμότητας, οπότε δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε ξεχωριστά ή συνδυαστικά.

Άσκηση

Η άσκηση δεν σας κρατά μόνο σε φόρμα αλλά συμβάλει και στη σωματική υγεία. Βοηθά να ηρεμήσετε, να εκτονωθείτε και να έχετε καλή διάθεση.

Αποχή από τα social media

Δοκιμάστε να απέχετε από τα social media για ένα διάστημα ή για κάποιες ημέρες της εβδομάδας αν έχετε συνειδητοποιήσει ότι επηρεάζεστε αρνητικά. Θα κερδίσετε χρόνο και ίσως δείτε διαφορά και στην ψυχική σας υγεία.

social._jpg.jpg

Διαλογισμός

Ο διαλογισμός μπορεί να ακούγεται περίεργος ή ακόμα και πολύ καλός για να είναι αληθινός. Όμως, νευροεπιστημονικές ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια σχέση μεταξύ του τακτικού διαλογισμού και της ανώτερης εγκεφαλικής υγείας. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να γίνετε expert στον διαλογισμό για να δείτε αποτελέσματα – μόλις 5 ή 10 λεπτά την ημέρα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Αλκοόλ

Όπως η υπερβολική πρόσληψη καφεΐνης έτσι και η κατανάλωση αλκοόλ επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα και είναι στην πραγματικότητα τροφοδότης του στρες. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι το ποτό μπορεί να εμποδίσει τη γονιμότητα, επομένως καλό είναι να αποφεύγετε το αλκοόλ, εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Με πληροφορίες από το fertility-academy.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved