Πώς θα μειώσετε το στρες όσο προσπαθείτε να συλλάβετε

Μαθαίνοντας στρατηγικές για τη μείωση του άγχους θα μπορέσετε να διαχειριστείτε τα πολυάριθμα σκαμπανεβάσματα διάθεσης που έρχονται με τις προσπάθειες που κάνετε για να γίνετε μητέρα.

Πώς θα μειώσετε το στρες όσο προσπαθείτε να συλλάβετε
Bigstock

Προσπαθείτε να συλλάβετε ή αντιμετωπίζετε θέματα υπογονιμότητας; Κάθε εμπειρία από μόνη της είναι αρκετά δύσκολη, αλλά όταν πρόκειται για την επιθυμία απόκτησης παιδιού τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το άγχος και το στρες εξελίσσονται σε κάτι που γεμίζει τα πάντα γύρω σας με αδιάκοπη θλίψη και απογοήτευση.

Η διαχείριση του άγχους σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της συνολικής ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής σας ευεξίας. Μαθαίνοντας στρατηγικές για τη μείωση του άγχους θα μπορέσετε να διαχειριστείτε τα πολυάριθμα σκαμπανεβάσματα διάθεσης που έρχονται με τις προσπάθειες που κάνετε για να γίνετε μητέρα.

Οι περισσότεροι life coaches και ψυχολόγοι ένα πράγμα μαθαίνουν σε μια γυναίκα που παλεύει με την υπογονιμότητα: τη βοηθούν να δημιουργήσει ένα θεμέλιο δύναμης, υποστήριξης και αυτοφροντίδας.

Ορίστε 4 τρόποι για να μειώσετε το στρες και το άγχος ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε

Βρείτε μια υποστηρικτική ομάδα

Το ταξίδι της προσπάθειας για σύλληψη μπορεί να είναι μια μοναχική και απογοητευτική εμπειρία. Ένα από τα πράγματα που θα ήθελαν πολλές γυναίκες να είχαν όταν ξεκινούσε το δικό τους ταξίδι γονιμότητας ήταν μια ομάδα υποστήριξης και ένα δίκτυο ανθρώπων που θα καταλάβαιναν τι περνούν. Ευτυχώς, υπάρχουν τώρα πολλοί τρόποι για να συνδεθείτε με άλλα άτομα που προσπαθούν να γίνουν γονείς, όπως μέσα από το Instagram και τις ομάδες του Facebook.

Βάλτε όρια

Βάζοντας όρια στους ανθρώπους που βρίσκονται ζωή σας, μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος σας.

Η ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία πρέπει να διατηρηθεί όσο προσπαθείτε να γίνετε μητέρα γι' αυτό και είναι σημαντικό να μην δέχεστε ερωτήσεις που θα σας κάνουν να νιώθετε αμήχανα ή άσχημα.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας

Μιλώντας ανοιχτά στον σύντροφό σας για όλα όσα σας προβληματίζουν, για όλα όσα σας αγχώνουν, για όλα όσα σας ενοχλούν είναι ακόμη ένας τρόπος να μειώσετε το άγχος και το στρες.

Όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε παιδί και παλεύετε με την υπογονιμότητα, αφεθείτε στον σύντροφό σας και ζητήστε του να σας βοηθήσει. Δηλώστε άμεσα τις ανάγκες σας και δώστε του σαφείς οδηγίες για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να υποστηρίξει την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία και να μειώσει τα επίπεδα άγχους. Αυτό μπορεί να είναι από μια αγκαλιά μέχρι μια βόλτα στο αγαπημένο σας εστιατόριο.

Φτιάξτε λίστα με ό,τι σας χαλαρώνει

Κάποιες γυναίκες μπορεί να αποβάλουν το άγχος τους τρέχοντας, άλλες πλέκοντας, άλλες ζωγραφίζοντας, άλλες κάνοντας διαλογισμό, γιόγκα ή κάνοντας ασκήσεις αναπνοών. Όταν θα έρχονται εκείνες οι δύσκολες μέρες, εκείνες οι μέρες που το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε αρνητικό ή που εμβρυομεταφορά δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, χρησιμοποιείστε έναν από τους παραπάνω τρόπους για να διαχειριστείτε τα άσχημα συναισθήματα.

Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας αυτή τη στιγμή, ποτέ δεν είναι αργά να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο δύναμης, υποστήριξης και φροντίδας για τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να διασχίσετε συναισθηματικά το δύσκολο δρόμο της υπογονιμότητας.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved