Σημάδια γονιμότητας που πρέπει να αναζητάτε κάθε μήνα

Είναι το σώμα σας έτοιμο για να μείνετε έγκυος; Δείτε πώς μπορείτε να μάθετε εάν είστε γόνιμη.

Σημάδια γονιμότητας που πρέπει να αναζητάτε κάθε μήνα
Αναζητήστε αυτά τα σημάδια κάθε μήνα. Bigstock

Οι γυναίκες μπορεί να εμφανίσουν ορισμένα συμπτώματα που να σηματοδοτούν πότε έχουν ωορρηξία ώστε να αυξήσουν τις ερωτικές επαφές με τον σύντροφό τους το συγκεκριμένο διάστημα.

Υπάρχουν όμως κι άλλα σημάδια γονιμότητας που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος κάθε μήνα.

Αλλαγή στην τραχηλική βλέννα

Όταν δεν έχετε ωορρηξία, η έκκριση του τραχήλου της μήτρας μπορεί να φαίνεται κολλώδης, θολή ή ελάχιστη. Αλλά καθώς πλησιάζετε στην ωορρηξία, το σώμα σας αρχίζει να παράγει περισσότερα οιστρογόνα . Αυτό κάνει την τραχηλική βλέννα να είναι πιο διαυγής και ελαστική, παρόμοια με τα ασπράδια αυγών. Οπότε δώστε προσοχή στις εκκρίσεις.

ami-kai-gonimotita.jpg

Αυξημένη σεξουαλική ορμή

Λίγες μέρες πριν την ωορρηξία, η σεξουαλική σας επιθυμία αλλάζει λόγω της αύξησης των ορμονών όπως τα οιστρογόνα και η τεστοστερόνη. Επίσης, θα διαπιστώσετε ανεπαίσθητες αλλαγές στο σώμα σας και συγκεκριμένα στο περπάτημα και στον τρόπο που κινούνται οι γοφοί σας, στα χείλη ( πιο γεμάτα) , στη χροιά της φωνής.

Αυξημένη αίσθηση της όσφρησης

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η αίσθηση της όσφρησης των γυναικών οξύνεται καθώς πλησιάζουν στην ωορρηξία και γίνονται ιδιαίτερα ευαίσθητες στις μυρωδιές και τις ανδρικές φερομόνες, όπως η ανδροστερόνη. Αν και ο ακριβής λόγος είναι άγνωστος, αυτή η αυξημένη όσφρηση μπορεί να είναι ο τρόπος της φύσης για να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιληφθούν ότι είναι στις γόνιμες ημέρες τους.

gonimotita-provlimata.jpg

Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα

Έχετε νιώσει πόνο χαμηλά στην κοιλιά κατά τη μέση του κύκλου σας; Αυτό θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι ένα σημάδι γονιμότητας. Μερικές γυναίκες περιγράφουν ότι αισθάνονται μια έντονη, κράμπα στο κάτω μέρος της κοιλιάς που μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά έως αρκετές ώρες στη μέση του κύκλου τους Φυσικά, δεν τον νιώθουν όλες οι γυναίκες. Μερικές θα αισθάνονται αυτόν τον πόνο κάθε μήνα και άλλες μπορεί να μην βιώσουν ποτέ αυτή τη κράμπα.

Ευαισθησία στο στήθος

Τουλάχιστον μια φορά τον μήνα θα αισθάνεστε το στήθος σας βαρύ και ευαίσθητο. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της προγεστερόνης, την οποία το σώμα σας παράγει αμέσως μετά την ωορρηξία. Έτσι, ενώ το πονεμένο στήθος δεν αποτελεί ένδειξη για το πότε θα έχετε ωορρηξία, ωστόσο, μπορεί να σας υποδείξει πότε συνέβη μέσα στον μήνα.

Με πληροφορίες από το thebump.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved