Γονιμότητα: Είναι ο πόνος στο στήθος σημάδι ωορρηξίας;

Πώς σχετίζεται ο πόνος στο στήθος με την ωορρηξία;

Γονιμότητα: Είναι ο πόνος στο στήθος σημάδι ωορρηξίας;
Συμπτώματα ωορρηξίας πόνου στο στήθος Bigstock

Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε, πιθανότατα παρακολουθείτε τον εμμηνορροϊκό σας κύκλο και καταγράφετε τις ημέρες που έχετε ωορρηξία.

Οι επιπτώσεις της ωορρηξίας στο σώμα σας

Τα συμπτώματα της ωορρηξίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Ελαφρά αιμορραγία ή κηλίδες
  • Αυξημένη σεξουαλική ορμή
  • Κράμπες
  • Αλλαγές στις κολπικές εκκρίσεις
  • Πόνος στις θηλές και το στήθος

Αν κι είναι χρήσιμο να λαμβάνετε υπόψη αυτά τα συμπτώματα για να καταλάβετε πότε έχετε ωορρηξία, τα σημάδια μπορεί να ποικίλλουν ή να οφείλονται σε άλλους λόγους.

ponos-ooriksia-upogonimotita.jpg

Πόσο συχνός είναι ο πόνος στο στήθος κατά την ωορρηξία;

Θα παρατηρήσετε ότι όταν πλησιάζουν οι μέρες της ωορρηξίας, αισθάνεστε μια ευαισθησία ακόμα και πόνο στην περιοχή του στήθους και ειδικά των θηλών. Αυτός ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια του κύκλου σας, αλλά συνήθως προκαλείται από τις ορμονικές αλλαγές όταν το ωάριο απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Η έκταση της ενόχλησης κυμαίνεται από ήπια έως σοβαρή και διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα.

Πώς σχετίζεται ο πόνος στο στήθος με την ωορρηξία;

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική, αλλά γενικά, είναι σύνηθες να βιώνει πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Συνήθως είναι ένδειξη αύξησης των οιστρογόνων και σημάδι ότι το σώμα είναι γόνιμο. Εάν έχει ανωορρηξία (η ανωορρηξία συμβαίνει όταν ένα ωάριο δεν απελευθερώνεται από την ωοθήκη σας κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου) και υπάρχει ορμονική ανισορροπία μεταξύ προγεστερόνης και οιστρογόνων, αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει πόνο στο στήθος.

Αιτίες πόνου στο στήθος κατά την ωορρηξία

Τα μεταβαλλόμενα επίπεδα ορμονών που ευθύνονται για την ωορρηξία, συνήθως προκαλούν πόνο στις θηλές και ευαισθησία στο στήθος. Ο πόνος στο στήθος μπορεί επίσης να εμφανιστεί μετά την ωορρηξία όταν τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν και τα επίπεδα προγεστερόνης αυξάνονται.

sullupsi-meta-tin-ooriksia.jpg

Συμπτώματα ωορρηξίας πόνου στο στήθος

Το στήθος μπορεί να πονάει για διάφορους λόγους, ωστόσο, εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα περίπου στα μισά του εμμηνορροϊκού σας κύκλου (περίπου 14η ημέρα), τότε μπορεί να αισθάνεστε πόνο λόγω ωορρηξίας:

  • Ευαισθησία στο στήθος
  • Ευαισθησία στις θηλές
  • Πρησμένα και βαριά στήθη
  • Ευαισθησία στις μασχάλες

Συνήθως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αλλά καλό είναι να μιλήσετε με τον γιατρό σας αν σας απασχολεί ο πόνος.

Με πληροφορίες από το motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved