Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να ζητήσουν βοήθεια ειδικού για προβλήματα γονιμότητας

Τι έδειξε σχετική μελέτη.

Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να ζητήσουν βοήθεια ειδικού για προβλήματα γονιμότητας
Οι άνδρες δυσκολεύονται να μιλήσουν για πιθανά προβλήματα υπογονιμότητας που αντιμετωπίζουν. Bigstock

Άνδρες και γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να είναι υπογόνιμοι, ωστόσο λιγότεροι από τους μισούς άνδρες θα ήταν πρόθυμοι να μιλήσουν για αυτό το πρόβλημα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να αναζητήσουν επαγγελματική βοήθεια για προβλήματα γονιμότητας σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι το 18% των ανδρών πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν προβλήματα γονιμότητας ενώ το 22% δεν είναι πραγματικά σίγουρο αν τα προβλήματα γονιμότητας επηρεάζουν τους άνδρες ή τις γυναίκες πλέον.

Περίπου το 7% των ανδρών βιώνουν υπογονιμότητα αλλά λιγότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (44%) γνωρίζουν τα ζητήματα που μπορούν να επηρεάσουν τη γονιμότητα των ανδρών.

Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα που διεξήχθη από την Censuswide για λογαριασμό της Apryl, μιας εταιρείας παροχών γονιμότητας και οικογενειακού προγραμματισμού με έδρα το Βερολίνο, δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να απευθυνθούν σε κλινική γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως πρώτο βήμα εάν ανησυχούσαν για τη γονιμότητά τους με το ποσοστό των ανδρών που θα έκαναν το ίδιο να κυμαίνεται στο 19 %.

ipogonimotita-kai-genetika-aitia.jpg

Πληροφορίες στα social media

Αντίθετα, οι άνδρες είχαν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να στραφούν σε πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το TikTok, το Instagram ή το Facebook αν ανησυχούσαν για τη γονιμότητά τους ενώ σχεδόν το ένα πέμπτο των ανδρών (20%) δήλωσε ότι δεν θα αναζητούσε βοήθεια.

Ο Tobias Kaufhold, συνιδρυτής της Apryl, θεωρεί ότι είναι φυσικό που το πρώτο πράγμα που κάνουν οι άνθρωποι όταν ανησυχούν για τη γονιμότητά τους είναι να στραφούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά συνιστά προσοχή.

«Το ταξίδι προς τη γονιμότητα είναι δύσκολο, γεγονός που ίσως μας κάνει πιο επιρρεπείς σε ανακριβείς ισχυρισμούς και επικίνδυνες συμβουλές γονιμότητας», είπε στο Euronews Next, επισημαίνοντας ότι κάθε ταξίδι γονιμότητας είναι διαφορετικό.

«Οι συμβουλές που βρίσκουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν είναι εξατομικευμένες πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε σύγχυση ή περιττό πανικό σχετικά με το τι συμβαίνει με την υγεία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το euronews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved