Πόσο σύντομα μπορείς να μείνεις έγκυος; Τα ποσοστά που προκύπτουν από έρευνες

Πόσο γρήγορα μπορείς να μείνεις έγκυος σύμφωνα με τους ειδικούς και τι μπορείς να κάνεις για να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου.

Πόσο σύντομα μπορείς να μείνεις έγκυος; Τα ποσοστά που προκύπτουν από έρευνες

Ένα υγιές ζευγάρι χρειάζεται κατά μέσο όρο έναν χρόνο μέχρι να συλλάβει παιδί.

Bigstock

Η γονιμότητα ενός ζευγαριού εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες όπως την ηλικία του ζευγαριού, το ιατρικό ιστορικό, τη διατροφή και γενικά τον τρόπο ζωής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα υγιές ζευγάρι το πιθανότερο είναι να συλλάβει σε διάστημα ενός έτους από όταν θα ξεκινήσει τις προσπάθειες. Πιο συγκεκριμένα έρευνα του Mayo Clinic έδειξε τα εξής:

  • Το 38% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έμειναν έγκυες μετά από 1 μήνα
  • Το 70% μετά από 3 μήνες
  • Το 81% μετά από 6 μήνες
  • Το 92% μετά από 12 μήνες

Τα παραπάνω ισχύουν για τις γυναίκες μικρότερες των 35 ετών. Μετά τα 35 οι πιθανότητες σύλληψης μειώνονται για αυτό και προτείνεται εάν προσπαθείτε για περισσότερο από έξι μήνες χωρίς αποτέλεσμα, να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

gonimotita-zeugari-krevati.jpg

Συμβουλές για να αυξήσεις τις πιθανότητες σύλληψης

Υπάρχουν τρόποι να ενισχύσεις τη γονιμότητά σου. Οι ειδικοί προτείνουν τα εξής:

Συμβουλεύσου τον γιατρό σου

Εάν σκέφτεστε να ξεκινήσετε τις προσπάθειες για παιδί, καλό είναι να κανονίσεις ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σου για να βεβαιωθείς ότι είσαι υγιής και ότι δεν συντρέχει κάποιος λόγος που μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην γονιμότητά σου.

Πρόσεξε τη διατροφή σου

Μία ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητά σου για αυτό φρόντισε να βελτιώσεις τις διατροφικές σου συνήθειες. Ένταξε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά για να καλύψεις τις ανάγκες του οργανισμού σου. Συστατικά που πρέπει να παίρνεις σε επάρκεια είναι οι βιταμίνες, το φολικό οξύ και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξεά.

kafes-ofeli-diatrofi.jpg

Μείωσε τους καφέδες

Κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η υψηλή κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες πιθανότητες σύλληψης. Περιορίστε την κατανάλωση καφεΐνης στα 200 mg την ημέρα, το οποίο πρακτικά σημαίνει δύο περίπου φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

Πάρε συμπλήρωμα φολικού οξέος

Χρειάζεστε 400 mg φολικού οξέος την ημέρα μέχρι και την 12η εβδομάδα κύησης. Εάν η ποσότητα αυτή δεν καλύπτεται από τις τροφές που καταναλώνεις καθημερινά, ίσως χρειαστείς συμπλήρωμα. Σε κάθε περίπτωση συμβουλεύσου τον γιατρό σου γενικά για συμπληρώματα που ίσως χρειαστεί να πάρεις.

Αυξήστε τις ερωτικές επαφές

Κατ’ αρχάς είναι σημαντικό να γνωρίζεις πότε είναι οι γόνιμες μέρες σου. Εφόσον γνωρίζεις πότε έχεις ωορρηξία, αύξησε τις ερωτικές επαφές με τον σύντροφό σου το διάστημα αυτό για να αυξήσεις και τις πιθανότητες να συλλάβεις.

Απόφυγε τη χρήση λιπαντικού

Κάποια λιπαντικά καταστρέφουν το σπέρμα πριν προλάβει να φτάσει το ωάριο. Εάν δεν γίνεται διαφορετικά, φρόντισε να εξοπλιστείτε με τον σύντροφό σου με ένα λιπαντικό ασφαλές που δεν επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος.

Με πληροφορίες από motherandbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved