Έξι πράγματα που πρέπει να κάνουν οι άνδρες για να αυξήσουν τη γονιμότητά τους

Τι πρέπει να προσέχουν οι άνδρες όταν προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με την σύντροφό τους. 

Έξι πράγματα που πρέπει να κάνουν οι άνδρες για να αυξήσουν τη γονιμότητά τους

H γονιμότητα του άνδρα είναι εξίσου σημαντική με αυτή της γυναίκας. 

Bigstock

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας το ίδιο όμως ισχύει και για την ανδρική γονιμότητα.

Πράγματα που πρέπει να κάνουν οι άντρες αν θέλουν να κάνουν μωρό

Περιορισμός καφεΐνης

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνδρες που λαμβάνουν περισσότερα από 265 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα έχουν σημαντικά μειωμένη γονιμότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ένας εσπρέσο περιέχει περίπου 100 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης. Επομένως, οι άνδρες θα πρέπει να μειώσουν την πρόσληψη καφεΐνης επιλέγοντας άλλα ποτά και ροφήματα που δεν επηρεάζουν τη γονιμότητά τους.

Πρόσληψη βιταμινών

Οι άνδρες πρέπει να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με βιταμίνες και τροφές πλούσιες σε φολικό οξύ για να έχουν καλύτερες πιθανότητες να αποκτήσουν ένα υγιές μωρό.

gonimotita-zeygariou.jpg

Επαρκής ύπνος και άσκηση

Η άσκηση και η διατήρηση μια καλής ρουτίνας ύπνο, βοηθά το σπέρμα να είναι υγιές και να έχει την απαιτούμενη κινητικότητα ώστε να γονιμοποιήσει το ωάριο.

Έλεγχος του άγχους

Το άγχος επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες με διαφορετικούς τρόπους, αλλά το στρες μπορεί να είναι αρνητικός παράγοντας στους άνδρες όσον αφορά τη σύλληψη.Η εύρεση μεθόδων σωματικής και ψυχικής χαλάρωσης είναι απαραίτητη για την ηρεμία του αγχωμένου μυαλού.

Περιορισμός του αλκοόλ

Το ιδανικό θα ήταν η αποφυγή εντελώς του αλκοόλ ειδικά την περίοδο της προσπάθειας σύλληψης. Ωστόσο, αν αυτό είναι δύσκολο καλό είναι η κατανάλωση αλκοόλ να γίνεται με μέτρο και σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση.

Ιατρικές εξετάσεις

Οι άντρες πιστεύουν ότι μόνο οι γυναίκες πρέπει να πάνε στο γιατρό όταν πρόκειται να συλλάβουν, ωστόσο και οι ίδιοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι είναι καλά στην υγεία τους, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν. Επομένως, η ιατρική επίσκεψη είναι επιβεβλημένη όχι μόνο για τη γυναίκα αλλά και για τον άνδρα.

Με πληροφορίες από το youaremom.com

Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved