Τι μπορεί να σαμποτάρει την ανδρική γονιμότητα (vid)

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την ανδρική γονιμότητα. 

Μενέλαος Λυγνός
Τι μπορεί να σαμποτάρει την ανδρική γονιμότητα (vid)
Νεαρή γυναίκα χαμογελά στον σύντροφό της. Bigstock

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα του άνδρα. Από τους πιο γνωστούς είναι η παχυσαρκία, η υπερβολικά έντονη άσκηση, κακή διατροφή…

Επίσης, η πολύωρη παραμονή σε καθιστή θέση θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος καταρχήν λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας στο όσχεο.

Το όσχεο είναι ο σάκος, μέσα στον οποίο βρίσκονται οι όρχεις. Η αύξηση της θερμοκρασίας στο όσχεο έχει συνδεθεί με διαταραχές στην παραγωγή σπερματοζωαρίων. Έχει παρατηρηθεί, πως άνδρες, οι οποίοι ασκούν επαγγέλματα «καθιστικά», παρουσιάζουν ελαφρώς αυξημένη θερμοκρασία στο όσχεο. Εντούτοις, δεν έχει επιβεβαιωθεί απόλυτα, πως η αύξηση αυτή της θερμοκρασίας συνδέεται με ουσιαστική αλλοίωση της ποιότητας του σπέρματος.

Εξάλλου η καθιστική ζωή συνδέεται και με την απουσία σωματικής άσκησης. Η αδράνεια αυτή με τη σειρά της έχει συνδεθεί με την παραγωγή οξειδωτικών στοιχείων στο σώμα, τα οποία θα μπορούσαν να διαταράξουν την παραγωγή σπερματοζωαρίων και να προκαλέσουν ανδρική υπογονιμότητα.

Στο βίντεο που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr μπορείτε να δείτε αναλυτικά για το τι μπορεί να σαμποτάρει την ανδρική γονιμότητα.

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved