Τι πρέπει να γνωρίζουν για τη γονιμότητα όσοι είναι κάτω των 30

Η γονιμότητα είναι ένα θέμα που αφορά όλα τα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν παιδί. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν για τη γονιμότητα  όσοι είναι κάτω των 30

Τι συμβουλεύει μια ειδικός τα ζευγάρια κάτω των 30 ετών σχετικά με τη γονιμότητα.

Bigstock

Τα περισσότερα ζευγάρια αποφασίζουν να αποκτήσουν παιδί μετά τα 30 - ίσως και αργότερα- καθώς επικεντρώνονται στην καριέρα και τη βελτίωση των οικονομικών τους.

Ωστόσο, όταν είναι έτοιμα να κάνουν παιδί δεν σημαίνει ότι η σύλληψη είναι πάντα μια εύκολη υπόθεση. Γι΄αυτό και η Banafsheh Kashani, MD, OBGYN , Ενδοκρινολόγος με εξειδίκευση στην υπογονιμότητα στο Orange County, υπενθυμίζει σε όσους είναι κάτω από 30 ετών τα εξής σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν για τη γονιμότητα :

Το βιολογικό ρολόι είναι πραγματικό

Τα ωράρια των γυναικών είναι διαφορετικά στην ηλικία των 20, 30 και 40 ετών. Οι πιθανότητες εγκυμοσύνης μειώνονται στα 30 και πολύ περισσότερο στα 40 ενώ οι πιθανότητες αποβολής αυξάνονται όσο μεγαλώνει.

undefined

Οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι είναι μια ένδειξη για τη γονιμότητα

Ο τακτικός έμμηνος κύκλος κάθε μήνα είναι ένας δείκτης ότι η γυναίκα έχει ωορρηξία. Στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να προβληματιστεί και να αναζητήσει άμεσα τη συμβουλή του γυναικολόγου.

Η ενδομητρίωση μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα γονιμότητας

Σύμφωνα με την Mayo Clinic , «η ενδομητρίωση είναι μια συχνά επώδυνη διαταραχή στην οποία ιστός παρόμοιος με τον ιστό που κανονικά καλύπτει το εσωτερικό της μήτρας - το ενδομήτριο - αναπτύσσεται έξω από τη μήτρα σας». Εκτός από την πρόκληση συμπτωμάτων όπως πολύ επώδυνες περιόδους, πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή ή/και πόνο κατά τις κενώσεις του εντέρου, η ενδομητρίωση ευθύνεται και για προβλήματα γονιμότητας.

Εξετάσεις αίματος και υπερηχογράφημα δείχνουν αν υπάρχουν προβλήματα γονιμότητας

Όχι, η γονιμότητα δεν χρειάζεται να είναι ένα παιχνίδι εικασιών. Υπάρχουν τρόποι να ελεγχθεί το απόθεμα των ωοθηκών ή η ποσότητα των ωαρίων με μια σειρά εξετάσεων.

Η διαδικασία κατάψυξης ωαρίων δεν είναι κάτι το τρομακτικό

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που συνήθως δεν διαρκεί πολύ και με τον γιατρό της η κάθε γυναίκα μπορεί να βρει την πιο συμφέρουσα λύση.

Με πληροφορίες από το purewow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved