Απλοί τρόποι να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Απλοί τρόποι να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Πώς να αυξήσετε τη γονιμότητά σας. 

Bigstock

Η σύλληψη για πολλά ζευγάρια είναι μια δύσκολη υπόθεση.

Επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενικής υγείας και των καθημερινών συνηθειών του ενώ σημαντικό ρόλο παίζει και η ηλικία της γυναίκας.

Πώς να αυξήσετε τη γονιμότητά σας

Αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος υπάρχουν ορισμένοι φυσικοί τρόποι να αυξήσετε τη γονιμότητά σας. Όπως:

Βιταμίνες

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι πρέπει να λαμβάνετε προγεννητικές βιταμίνες όταν είστε έγκυος, αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν όταν προσπαθείτε να συλλάβετε.

«Αν δεν λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τότε οι βιταμίνες μπορεί να σας δώσουν μερικά από τα στοιχεία που λείπουν από τη διατροφή σας», λέει η Christine Masterson, MD, FACOG , μαιευτήρας και επικεφαλής της γραμμής υπηρεσιών γυναικών και παιδιών στο Summit Medical Group στο New Jersey.

ipogonimotita-episkepsi-se-eidiko-gonimotitas.jpg

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη γονιμότητά σας, τότε θα πρέπει να μειώσετε την καφεΐνη και το αλκοόλ.

Bigstock

Ωορρηξία

Μπορείτε τεχνικά να μείνετε έγκυος ανά πάσα στιγμή εφόσον έχετε περίοδο αλλά είστε πιο γόνιμες όταν έχετε ωορρηξία , κάτι που συμβαίνει συνήθως γύρω στην 14η ημέρα του κύκλου σας.Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), έχετε επτά ημέρες κάθε μήνα που είναι κατάλληλες για τη σύλληψη: πέντε ημέρες πριν την ωορρηξία, την ημέρα που έχετε ωορρηξία και μία ημέρα μετά.

Μείωση καφεΐνης και αλκοόλ

Αν θέλετε να μεγιστοποιήσετε τη γονιμότητά σας, τότε θα πρέπει να μειώσετε την καφεΐνη και το αλκοόλ. Καλό είναι να μην πίνετε περισσότερα από δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα και δώστε προσοχή στην κατανάλωση αναψυκτικών, σοκολάτας και ενεργειακών ποτών καθώς περιέχουν επίσης καφεΐνη.

Άσκηση

Η άσκηση σας κρατάει σε φόρμα, ωστόσο, η έντονη προπόνηση φαίνεται ότι επηρεάζει τον ΔΜΣ, το σωματικό λίπος και κατ΄επέκταση την ωορρηξία σας.

Freelance Woman In Glasses Typing At Laptop And Working From Home Office. Happy Girl Sitting On Couc

Το άγχος και γενικότερα το στρες επηρεάζει την προσπάθειά σας να συλλάβετε.

Bigstock

Άγχος

Το άγχος και γενικότερα το στρες, επηρεάζει την προσπάθειά σας να συλλάβετε. Σύμφωνα με την Masterson, ο διαλογισμός και άλλες τεχνικές μείωσης του στρες μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των ποσοστών γονιμότητας επειδή οι ορμόνες του στρες (όπως η κορτιζόλη) επηρεάζουν τις ορμόνες που προκαλούν την ωορρηξία. Συνιστά να δοκιμάσετε δραστηριότητες ενσυνειδητότητας, να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε μέρα για διαλογισμό ή απλώς να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να χαλαρώνετε.

Ύπνος

Ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για την υγεία σας αλλά και για τη γονιμότητά σας. Όπως προκύπτει από έρευνες, οι γυναίκες που εργάζονται σε βάρδιες ή έχουν άστατο ωράριο, έχουν προβλήματα με την ωορρηξία τους.

Με πληροφορίες από το womenshealthmag.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved