Τι μπορείτε να τρώτε το καλοκαίρι για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Τροφές που μπορούν να αυξήσουν τη γονιμότητά σας το καλοκαίρι.

Τι μπορείτε να τρώτε το καλοκαίρι για να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας

Tροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα το καλοκαίρι

Bigstock

Οι γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα συχνά υποβάλλονται σε μια σειρά εξετάσεων και θεραπειών προκειμένου ν΄αυξήσουν τις πιθανότητες να συλλάβουν.

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά πράγματα που μπορούν να κάνουν στο σπίτι για να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους, όπως να προσέξουν τη διατροφή τους.

Γονιμότητα και διατροφή το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι υπάρχει πληθώρα φρέσκων φρούτων και λαχανικών ενώ η ζέστη βοηθά να μην υποκύπτετε σε πειρασμούς όπως σοκολάτες και γλυκά.

Ας δούμε λοιπόν τι να τρώτε το καλοκαίρι αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που επιθυμούν να ενισχύσουν τη γονιμότητά τους:

Γαλακτοκομικά προϊόντα

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός πλήρους γαλακτοκομικού προϊόντος την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ωορρηξιακής υπογονιμότητας. Αυτή η μερίδα θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο κρύο ποτήρι γάλα, ένα γιαούρτι ή ακόμα και παγωτό ( χωρίς σιρόπι και συνοδευτικά).

salates.jpg

Οι πράσινες σαλάτες είναι σύμμαχος της γονιμότητας.

Φυλλώδη λαχανικά

Τι καλύτερο από μια δροσερή σαλάτα μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα; Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και η ρόκα περιέχουν φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β που βελτιώνει την ωορρηξία. Προσθέστε ντοματίνια και άφθονα αγγουράκια και θα έχετε μια χορταστική, θρεπτική σαλάτα που επιπλέον βοηθά στην αύξηση της γονιμότητάς σας.

Προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης, όπως ορισμένα είδη ψωμιού, είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες. Αυτοί οι υδατάνθρακες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθούν από άλλους, γεγονός που βοηθά να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας σταθερά. Το γλυκαιμικό φορτίο των υδατανθράκων είναι αυτό που επηρεάζει σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου και ινσουλίνης στο αίμα. Έτσι, οι γυναίκες που κατανάλωναν τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο είχαν 92% μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν προβλήματα ωορρηξίας, συγκριτικά με τις γυναίκες που κατανάλωναν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες ενισχύουν τις πιθανότητες προβλημάτων ωορρηξίας, ενώ οι ανεπεξέργαστοι τις μειώνουν.

Σολομός

Ο φρέσκος άγριος σολομός είναι μια εξαιρετική τροφή για να φάτε αυτό το καλοκαίρι και θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια πιθανή εγκυμοσύνη. Ο συγκεκριμένος τύπος ψαριού είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των αναπαραγωγικών σας ορμονών και ακόμη και στην αύξηση της ροής του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα.

Με πληροφορίες από το fertilitycenterlv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved