Συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης

Πώς να προετοιμάσετε το σώμα σας για μια πιθανή εγκυμοσύνη.

Συμβουλές για να αυξήσετε τις πιθανότητες σύλληψης
Bigstock

Είναι σημαντικό να προετοιμάσετε το σώμα σας και να προσαρμόσετε τον τρόπο ζωής σας για να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες σύλληψης.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όσον αφορά τη γονιμότητά σας:

Woman Drinking Water From Glass At Home
Woman drinking water from glass at homeBigstock

Νερό

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε είναι πολύ σημαντικό να πίνετε πολύ νερό (περίπου 8-10 φλιτζάνια την ημέρα). Αυτό βοηθά τα νεφρά να ξεπλύνουν τα απόβλητα από το σώμα και αυξάνει την ποιότητα του τραχηλικού υγρού.

Αποφύγετε το αλκοόλ

Καλό είναι να αποφεύγετε ή να περιορίζετε αυστηρά την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς μειώνει τη γονιμότητα.

Καφεΐνη

Η τρέχουσα σύσταση είναι να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης κάτω από 300 mg την ημέρα, που ισοδυναμεί με 4 φλιτζάνια στιγμιαίο καφέ, 3 φλιτζάνια φρέσκου καφέ ή 6 φλιτζάνια τσάι.

Άσκηση

Οι γυναίκες που ασκούνται τακτικά είναι λιγότερο πιθανό να βιώσουν τις δυσάρεστες παρενέργειες της εγκυμοσύνης (οσφυαλγία, σωρούς, πρησμένους αστραγάλους, κ.λπ.), να έχουν υπερβολική αύξηση βάρους ή να αισθάνονται ότι το σώμα τους αλλάζει ριζικά. Ένα υγιές σώμα είναι επίσης πιο πιθανό να αντιμετωπίσει καλύτερα τον τοκετό. Βρείτε μια ισορροπία όμως γιατί η υπερβολική άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα γονιμότητας, όπως ακανόνιστες περιόδους και ανωορρηξιακούς κύκλους.

Συμπληρώματα

Η λήψη ενός συμπληρώματος ειδικά σχεδιασμένου για πριν από τη σύλληψη θα σας προσφέρει 400mcg φυλλικού οξέος και άλλα θρεπτικά συστατικά όπως L-αργινίνη βιταμίνη D και βιταμίνη B12 που βοηθούν στην υποστήριξη των διατροφικών απαιτήσεων των γυναικών που προσπαθούν να συλλάβουν.

sex-meta-apo-kaisariki.jpg

Σεξ

Κάντε σεξ συχνά, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα… Οσο πιο συχνά προσπαθείτε, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να μείνετε έγκυος.

Ξαπλώστε χαμηλά

Το να ξαπλώνετε για τουλάχιστον λίγα λεπτά μετά το σεξ αυξάνει τις πιθανότητες το σπερματοζωάριο να συναντήσει το ωάριο.

Φάρμακα

Εάν παίρνετε οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, ρωτήσετε τον γιατρό σας τι θα πρέπει να κάνετε.

Διατροφικές συμβουλές

Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή κατά την προσπάθεια σύλληψης βοηθά στη δημιουργία επαρκών αποθεμάτων βιταμινών και μετάλλων που είναι απαραίτητα τόσο για εσάς όσο και για το έμβρυο.

mesogieaki-diatrofi-gonimotita.jpg

Τροφές που πρέπει να καταναλώνετε ενώ προσπαθείτε να μείνετε έγκυος:

  • Τα φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο, τα εμπλουτισμένα δημητριακά , τα εσπεριδοειδή και τα όσπρια παρέχουν φολικό οξύ που είναι σημαντικό για την ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του μωρού.
  • Οι φακές, τα φασόλια σόγιας, τα αποξηραμένα φρούτα και τα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι είναι εξαιρετικές πηγές σιδήρου.
  • Νέα έρευνα (Dr Jorge Chavarros, Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ) δείχνει ότι οι γυναίκες που θέλουν να μείνουν έγκυες πρέπει να ακολουθούν μια μεσογειακή διατροφή πλούσια σε αβοκάντο και ελαιόλαδο αλλά ελαφριά σε κρέας.
  • Η κατανάλωση μονοακόρεστων λιπαρών που βρίσκονται στα φιστίκια, τα αμύγδαλα και τα κάσιους μπορεί επίσης να αυξήσει τη γονιμότητα.
  • Τα ψάρια, τα ψωμιά ολικής αλέσεως, τα σπαράγγια, το σπανάκι παρέχουν ψευδάργυρο για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σύστημα ισχυρό, κάτι που είναι απαραίτητο όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Ο ψευδάργυρος μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παραγωγή υγιών ωαρίων καθώς και υγιούς σπέρματος.

Με πληροφορίες από το fertilitynetworkuk.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved