Δέκα τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα του ζευγαριού σύμφωνα με διατροφολόγο

Ποιες τροφές βοηθούν το ζευγάρι να αυξήσει τη γονιμότητά του.

Δέκα τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα του ζευγαριού σύμφωνα με διατροφολόγο
Bigstock

Μελέτες έχουν δείξει ότι η διατροφή επηρεάζει τη γονιμότητα του ζευγαριού ενώ υπάρχουν ορισμένες τροφές που την ενισχύουν περισσότερο σε σχέση με άλλες.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διατροφολόγος Charlotte Grand, «η διατροφή έχει τεράστιο αντίκτυπο σε όλα τα συστήματα λειτουργίας του σώματος που επηρεάζουν τη γονιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των ορμονών, του ανοσοποιητικού συστήματος, της αποτοξίνωσης, της ρύθμισης του σακχάρου στο αίμα και της πέψης. Επομένως, μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντική».

Αν λοιπόν θέλετε να μείνετε έγκυος ή αν δυσκολεύεστε να συλλάβετε, μια αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες θα μπορούσε να ενισχύσει την προσπάθειά σας.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια θα πρέπει να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Δεν είναι μόνο η πλουσιότερη διατροφική πηγή των βασικών ωμέγα-3 λιπαρών, αλλά περιλαμβάνουν επίσης θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη Β12 και το ιώδιο.

Λιναρόσποροι

Έρευνα έχει δείξει ότι μία από τις πιο σημαντικές ορμόνες κατά την προσπάθεια σύλληψης, είναι τα οιστρογόνα. Οι λιναρόσποροι περιέχουν λιγνάνες που θεωρούνται φυσικά «φυτοοιστρογόνα».

karidia.jpg

Καρύδια

Τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία είναι σημαντικά για την παραγωγή της προγεστερόνης.

Αυγά

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική τροφή για τη γονιμότητα και είναι πραγματικά εύκολο να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας καθώς μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς τρόπους.

Συκώτι

Το συκώτι περιέχει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών συστατικών για τη γονιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, Β6 και Β12, χολίνης, χαλκού, φυλλικού οξέος, σιδήρου, βιταμίνης Κ2, σεληνίου και ψευδαργύρου.

SPARAGGIA.jpg

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για όσους προσπαθούν να συλλάβουν, συμπεριλαμβανομένου του φολικού οξέος και της βιταμίνης Κ.

Σπανάκι

Το σπανάκι περιέχει φυτικές ίνες και αποτελεί εξαιρετική πηγή πολλών βιταμινών και μετάλλων και φολικού οξέος που είναι σημαντικό τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή, όπως τα πορτοκάλια, τα λεμόνια και τα γκρέιπφρουτ είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C η οποία έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει τη γονιμότητα.

Βρώσιμα φύκια

Αν ψάχνετε για μια τροφή γονιμότητας με υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο, τα βρώσιμα φύκια είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε σαλάτα και σούπες ή να το ψήσετε για ένα υγιεινό σνακ.

avocado-paidia-ofeli-2.jpg

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά μικροσυστατικά. Η διατροφολόγος Charlotte Grand τονίζει: «Επιλέξτε υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως το αβοκάντο, αντί για τρανς λιπαρά, τα οποία βρίσκονται στα μπισκότα, τα κέικ και τα τηγανητά τρόφιμα».

Πηγή: goodto.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved