Ορμονικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε τις

Η κοιλιά σας συνεχίζει να φουσκώνει χωρίς όριο και μια σειρά από αλλαγές συντελούνται στο σώμα σας, απ έξω και από μέσα. Το δέρμα, τα μαλλιά, όλα αλλάζουν όψη και θέλουν ειδική φροντίδα.

Ορμονικές διαταραχές στην εγκυμοσύνη: Αντιμετωπίστε τις

Ολες οι ορμόνες που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη δεν ξεκινούν και δε δουλεύουν μαζί. Μερικές, όπως τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη, είναι ενεργές πριν από την αρχή της εγκυμοσύνης, άλλες όμως, όπως η χοριακή γοναδοτροπίνη, «μπαίνουν στο χορό» τις πρώτες μέρες της σύλληψης και άλλες, όπως η προλακτίνη, δρα ακόμα και μετά τον τοκετό.

Μερικές βασικές συμβουλές και οδηγίες για το δέρμα, τα μαλλιά, το στήθος και τον ύπνο σας, αυτά δηλαδή που επηρεάζονται κατεξοχήν από τις ορμονικές διαταραχές.

Το δέρμα σας θα γίνει πιο φωτεινό, λείο και απαλό. Ένα φυσικό λίφτινγκ που οφείλεται στα οιστρογόνα και την προγεστερόνη. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι το προσέξετε ! Ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μία ενυδατική κρέμα που να έχει και δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF15 (το καλοκαίρι πάνω από 30) και η οποία να καλύπτει και τις δύο κατηγορίες ακτινών (UVA & UVB).

H διατάραξη των ορμονών κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει δυσχρωμίες και πανάδες. Η ενυδάτωση και η αντηλιακή προστασία είναι απαραίτητες, για όλο σας το σώμα και το πρόσωπο! Αντηλιακή προστασία να αναζητήσετε ακομη και στα προϊόντα μακιγιάζ και σε αυτά της φροντίδας των μαλλιών σας! Τα μαλλιά θα γίνουν πυκνά και λαμπερά χάρη στη συνδυασμένη δράση οιστρογόνων καιπρογεστερόνης. Προφυλάξτε τα!

Οι γνωστές «ραγάδες», από το δέρμα που τεντώνεται, τόσο στην κοιλιά, όσο και στο στήθος ή και στα πόδια, είναι κάτι που μπορείτε να προλάβετε, χρησιμοποιώντας είτε μάσκες που μπορειτε να φτιάξετε μόνες σας, είτε προϊόντα από το φαρμακείο που κυκλοφορούν από όλες τις σχετικές εταιρείες καλλυντικών. Φροντίστε ιδιαίτερα το στήθος σας, που θα δείτε να αυξάνεται σε όγκο, λόγω των οιστρογόνων. Ενυδατώστε και περιποιηθείτε σύμφωνα με ιατρικές και μαιευτικές συμβουλές τόσο το δέρμα όσο και τις θηλές.

Καλό θα είναι να αποφύγετε τα αποσμητικά, τα περισσότερα από τα οποία περιέχουν αλουμίνιο, ένα στοιχείο που απορροφάται από το δέρμα και μπορεί να είναι επιβλαβές για εσάς και το μωρό σας.

Μιλήστε με τον γιατρό σας για το πώς θα αντιμετωπίσετε τη βαφή των μαλλιών σας. Υπάρχουν στο εμπόριο φυτικά προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τη ρίζα, αλλά ελέγξτε πρώτα με τον γιατρό σας αν συμφωνεί να προχωρήσετε. Το ίδιο ισχύει και για το βερνίκι νυχιών. Δεν υπάρχει μία αποδεκτή από όλους συμβουλή. Αλλοι γιατροί το επιτρέπουν και άλλοι οχι, ανάλογα με την εγκυμοσύνη της κάθε γυναίκας.

Η προγεστερόνη προκαλεί αίσθηση χαλάρωσης. Ευχαριστηθείτε τον ύπνο σας όσο μπορειτε, πριν πιάσουν οι πολλές ζέστες ή πριν η κοιλιά σας προκαλεί δυσκολία στο να βολευτείτε το βράδυ...
Να θυμάστε ότι μετά τον τοκετό δε θα υπάρχει πια η προγεστερόνη που ευνοεί τον ύπνο, γι αυτό, σε συνδυασμό και με τις αγωνίες που θα φέρει ο ερχομός του νέου μωρού, σας περιμένουν ξενύχτια!
Κοιμηθείτε όσο είναι καιρός!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved