Πώς μπορώ να αυξήσω τις πιθανότητες να μείνω έγκυος πριν επισκεφτώ ειδικό;

Χρήσιμες συμβουλές για να αυξήσεις τις πιθανότητες να μείνεις έγκυος. 

Πώς μπορώ να αυξήσω τις πιθανότητες να μείνω έγκυος πριν επισκεφτώ ειδικό;

Νεαρό ζευγάρι χαμογελά ευτυχισμένο.

Bigstock

Αν επιθυμείτε να μείνετε έγκυος , μπορείτε να ξεκινήσετε την προσπάθεια χαλαρά και χωρίς άγχος.

Σεξ

Η εγκυμοσύνη είναι δυνατή εάν κάνετε σεξ κατά τη διάρκεια των πέντε ημερών πριν από την ωορρηξία ή την ημέρα της ωορρηξίας.

Πώς καταλαβαίνετε πότε έχετε ωορρηξία; Εξαρτάται από τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου. Συμβαίνει περίπου 14 ημέρες πριν από την έναρξη της περιόδου σας, επομένως εάν ο μέσος κύκλος σας είναι 28 ημέρες, η πρώτη ημέρα είναι η πρώτη ημέρα της περιόδου σας και έχετε ωορρηξία γύρω στην 14 ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι οι πιο γόνιμες ημέρες σας για σεξ είναι οι 12η, 13η και 14η.

  • Εάν ο μέσος έμμηνος κύκλος σας είναι 35 ημέρες, η ωορρηξία συμβαίνει γύρω στην 21η και οι πιο γόνιμες ημέρες για σεξ είναι οι 19η, 2η0 και 21η.
  • Εάν έχετε μικρότερο κύκλο, ας πούμε 21 ημέρες, η ωορρηξία συμβαίνει γύρω στην έβδομη ημέρα και οι πιο γόνιμες ημέρες σας είναι οι 5η 6η και 7η.
  • Εάν έχετε ακανόνιστο κύκλο προσπαθήστε να κάνετε σεξ κάθε δύο έως τρεις ημέρες ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.
Happy Couple Family Fun Eating Chocolate At Home

'Ανδρας ταϊζει στο στόμα τη σύζυγό του.

Bigstock

Σωστή διατροφή και άσκηση

Η καλή φυσική κατάσταση όχι μόνο ενισχύει τη γονιμότητά σας αλλά βοηθά στην επίτευξη μιας υγιούς εγκυμοσύνης (εφόσον δεν συντρέχουν άλλα προβλήματα υγείας).

Η αύξηση βάρους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα με τα επίπεδα ορμονών, τα οποία ενδεχομένως να επηρεάσουν τον εμμηνορροϊκό κύκλο και την ποιότητα των ωαρίων και του σπέρματος. Τα καλά νέα είναι ότι με κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, όπως κατανάλωση υγιεινών τροφών και σωματική δραστηριότητα, θα καταφέρετε να έχετε το απαιτούμενο βάρος. Να θυμάστε ότι η η απώλεια έστω και λίγων κιλών μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην προσπάθειά σας να συλλάβετε.

Φροντίστε την υγεία σας

Εκτός από τη διατροφή θα πρέπει να υιοθετήσετε και ορισμένες νέες συνήθειες προς όφελος της υγείας σας.

Για παράδειγμα:

  • λήψη σωστής δόσης φυλλικού οξέος και ιωδίου (για γυναίκες)
  • διακοπή του καπνίσματος
  • αποχή από το αλκοόλ
  • περιορισμός της καφεΐνης
gonimotita-zeugari-krevati.jpg

Zευγάρι αγκαλιασμένο στο κρεβάτι.

Bigstock

Ζητήστε βοήθεια εάν έχετε πρόβλημα να μείνετε έγκυος

Περίπου ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας, οπότε αν είστε κάτω των 35 ετών και δεν έχετε συλλάβει μετά από ένα χρόνο, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Ορισμένες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να επηρεάσουν την πιθανότητα να μείνετε έγκυος, είναι οι εξής:

  • σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS)
  • ενδομητρίωση
  • διαβήτης
  • καρκίνος

Επισκεφτείτε τον γιατρό σας για έλεγχο

Επισκεφτείτε τον γιατρό σας για έναν έλεγχο πριν από τη σύλληψη για να βεβαιωθείτε ότι είστε όσο το δυνατόν πιο υγιείς πριν προσπαθήσετε να αποκτήσετε μωρό. Ο γιατρός σας θα ελέγξει ότι τα εμβόλια σας είναι ενημερωμένα, ώστε να έχετε ανοσία έναντι λοιμώξεων που θα μπορούσαν να βλάψουν την εγκυμοσύνη σας.

Πηγή:yourfertility.org.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved