Τι να φάτε αν προσπαθείτε να συλλάβετε σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί για τη διατροφή και τη γονιμότητα;

Τι να φάτε αν προσπαθείτε να συλλάβετε σύμφωνα με τους διαιτολόγους

Γυναίκα τρώει σαλάτα στην κουζίνα.

Bigstock

Η δημιουργία οικογένειας κάποιες φορές δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρόκειται για ένα ταξίδι αρκετά αγχωτικό, ειδικά αν η εγκυμοσύνη δεν έρχεται τόσο εύκολα όσο πίστευε κανείς.

Αν προσπαθείτε να συλλάβετε, ίσως να σκέφτεστε ποιες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες να δείτε τη ροζ γραμμή στο τεστ εγκυμοσύνης.

Έρευνες δείχνουν ότι ο,τι τρώτε μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα και κατ' επέκταση την εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2021 οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι εκείνοι που ακολούθησαν μια δίαιτα κατάλληλη για γονιμότητα (παρόμοια με τη μεσογειακή διατροφή) είχαν χαμηλότερο κίνδυνο υπογονιμότητας που προκαλείται από διαταραχές ωορρηξίας. Αυτή η διατροφή δίνει έμφαση σταμονοακόρεστα λιπαρά οξέα και φυτικής προέλευσης πρωτεΐνης, καθώς και σε τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και γαλακτοκομικά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Αλλά αυτές δεν είναι οι μόνες ομάδες τροφίμων που μπορεί να είναι ευεργετικές για όσες γυναίκες προσπαθούν να γίνουν μαμάδες. Οι ειδικοί τις καλύτερες τροφές που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και άλλες που πρέπει να αποφύγετε αν προσπαθείτε να συλλάβετε.

Τροφές που μπορείτε να τρώτε αν προσπαθείτε να συλλάβετε

Αν και δεν υπάρχει κάποια μαγική φόρμουλα, έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της γονιμότητας. Ακολουθούν μερικές τροφές που πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας αν προσπαθείτε να γίνετε γονείς.

  • Φρούτα και λαχανικά

Τα πλούσια σε αντιοξειδωτικά φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητα για όποιον προσπαθεί να συλλάβει.

  • Πρωτεΐνες

Σύμφωνα με το Conceive Health, «η χαμηλή πρόσληψη πρωτεϊνών κατά τις προσπάθειες σύλληψης μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου».

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα (πλήρη λιπαρά)

Τα γαλακτοκομικά συχνά έχουν κακή φήμη ότι είναι πλούσια σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά, αλλά η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων με πλήρη λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετική όταν προσπαθείτε να συλλάβετε.

Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε όταν προσπαθείτε να συλλάβετε

Ενώ υπάρχουν τροφές που ενισχύουν τη γονιμότητα, υπάρχουν και τροφές που φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Ορίστε μερικές τροφές που πρέπει να αποφεύγετε αν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

  • Επεξεργασμένα τρόφιμα

Σύμφωνα με το UNC Fertility η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων έχει συνδεθεί με αυξημένη φλεγμονή στο σώμα, η οποία μπορεί να συμβάλει σε διάφορα προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αντίστασης στην ινσουλίνη και του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών.

  • Ψάρια που περιέχουν υδράργυρο
  • Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

με πληροφορίες popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved