Γονιμότητα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε το Πάσχα για να την ενισχύσετε

Προσπαθείτε να κάνετε παιδί ή σκέφτεστε απλά να αρχίσετε τις διαδικασίες για να μεγαλώσετε την οικογένειά σας; Αν ναι, τότε εκμεταλλευτείτε την περίοδο του Πάσχα με αυτούς τους 3 τρόπους. 

Γονιμότητα: Πράγματα που μπορείτε να κάνετε το Πάσχα για να την ενισχύσετε

Χαρούμενο ζευγάρι

Bigstock

Διανύουμε τον δεύτερο μήνα της άνοιξης! Τα λουλούδια ανθίζουν και γενικότερα love is in the air. Η θερμοκρασία ανεβαίνει και το ίδιο συμβαίνει και με τη διάθεσή σας, ειδικά αν προσπαθείτε να κάνετε ένα παιδί. Το Πάσχα βρίσκεται λίγες μέρες μακριά και ίσως είναι η τέλεια ευκαιρία να προσπαθήσετε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας.

Μπορεί ως Χριστιανοί ορθόδοξοι να γιορτάζουμε την Ανάσταση του Χριστού αλλά η άνοιξη γενικότερα συμβολίζει τη γονιμότητα.

Η περίοδος του Πάσχα γιορτάζει τη νέα ζωή και μιας και μιλάμε για «νέα ζωή» ορίστε μερικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια νέα ζωή εσείς.

1. Καταναλώστε υγιεινές τροφές

Μπορεί το αρνί και το κατσίκι να είναι τα φαγητά που είθισται να τρώμε την Κυριακή του Πάσχα, όμως εσείς καλό είναι να προτιμήσετε τροφές που είναι πλούσιες σε ψευδάργυρο. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων (ACOG), ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην παραγωγή σπέρματος και τεστοστερόνης (και είναι ενισχύει την ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης). Τροφές που μπορείτε να καταναλώσετε στο πασχαλινό τραπέζι για να ενισχύστε τη γονιμότητά σας; Μοσχαρίσιο κρέας, χοιρινό, κοτόπουλο, γιαούρτι και τυρί.

ypogonimo-zeugari-pasxa.jpg

Χαμογελαστό ζευγάρι

Bigstock

2. Σοκολατένια αυγά και κουνελάκια

Κι όμως, λίγη σοκολάτα δεν βλάπτει. Κάθε άλλο. Η σοκολάτα είναι γνωστό ότι διεγείρει την απελευθέρωση φαινυλαιθυλαμίνης, η οποία διεγείρει το νευρικό σύστημα, αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και λέγεται ότι ευθύνεται για την ευφορία που νιώθουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι. Η σοκολάτα επίσης περιέχει αργινίνη, ένα γλυκογονικό αμινοξύ, που αυξάνει τη ροή του αίματος στη μήτρα και στις ωοθήκες. Προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα και όχι τη γάλακτος.

3. Περάστε χρόνο μαζί

Μπορεί να έχετε κανονίσει να ταξιδέψετε στο χωριό (του ενός ή του άλλου) όμως θα πρέπει να περάσετε και λίγο προσωπικό χρόνο μαζί. Κάντε βόλτες, γελάστε, ακούστε μουσική και ενισχύστε τις ορμόνες της ευτυχίας. Ποιες είναι αυτές; Η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, η ωκυτοκίνη και οι ενδορφίνες. Πρόκειται για ουσίες τις οποίες χρησιμοποιούν τα νευρικά κύτταρα του εγκεφάλου μας για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, και είναι εκείνες που ευθύνονται για την ευτυχία μας.

Αντίθετα το στρες, παράγει ορμόνες όπως η κορτιζόλη και η προλακτίνη. Ορμόνες που μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα και την παραγωγή ωαρίων. Γι' αυτό αντί να αγχώνεστε και να στρεσάρεστε «Γιατί δεν κάνω παιδιά...», «Πότε θα μείνω έγκυος», «Αν δεν μπορώ να κάνω παιδιά...», καλύτερα να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τις μέρες του Πάσχα και να χαρείτε τις στιγμές με τον/την σύντροφό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved