Ενισχύστε τη γονιμότητά σας τρώγοντας αυγά

Τα αυγά είναι μια πλήρης φυσική πηγή πολύτιμων διατροφικών στοιχείων γι΄αυτό και δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σας αν προσπαθείτε να συλλάβετε.

Ενισχύστε τη γονιμότητά σας τρώγοντας αυγά

Γυναίκα τρώει βραστό αυγό

Bigstock

Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να ενισχύσουν την γονιμότητα. Μία από αυτές είναι τα αυγά.

Σύμφωνα με τον Δρ Robert Kiltz, ενδοκρινολόγο και ειδικό γονιμότητας «η διατροφή είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες τους οποίους ελέγχουμε και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την προσπάθεια σύλληψης».

Και είναι εξίσου σημαντική είτε προσπαθείτε να μείνετε έγκυος φυσιολογικά είτε υποβάλλεστε σε θεραπείες γονιμότητας.

Η υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας σπέρματος, της ποιότητας των ωαρίων, της επίτευξης εγκυμοσύνης, του μειωμένου κινδύνου επιπλοκών της εγκυμοσύνης και της ευεξίας πριν από τη σύλληψη.

augo-trofes-gia-upno.jpg

Γυναίκα τρώει αυγό από αυγοθήκη.

Bigstock

Αυγά και γονιμότητα

Τα αυγά βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των τροφών που πρέπει να τρώτε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος, καθώς θεωρούνται υπερτροφή γονιμότητας.

Τα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β12, Ε, ψευδάργυρο και καλά λιπαρά. Η πρωτεΐνη και η βιταμίνη Ε έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την κινητικότητα του σπέρματος. Η βιταμίνη Ε είναι επίσης γνωστό ότι επηρεάζει θετικά τη συνολική ποιότητα του σπέρματος.

Για την υποστήριξη της ανδρικής γονιμότητας και κυρίως για τους άνδρες που παρουσιάσουν μια ανεξήγητη μείωση της ποιότητας του σπέρματος, οι ειδικοί στη γονιμότητα συνιστούν τη διασφάλιση των κατάλληλων επιπέδων βιταμίνης Ε.

sfixto-vrasto-avgo-mora-pos-tha-to-fane.jpg

To αυγό είναι σημαντικό για την αύξηση της γονιμότητας

Bigstock

Κρόκος αυγών

Τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη γονιμότητα στα αυγά βρίσκονται στον κρόκο.

Τα αυγά είναι επίσης μια πλούσια πηγή χολίνης. Το σώμα χρειάζεται να λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της απαιτούμενης χολίνης από τη διατροφή, καθώς φυσικά μπορεί να παράγει μόνο μια περιορισμένη ποσότητα.

Η χολίνη είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο ορισμένων γενετικών ανωμαλιών. Οι ειδικοί συνιστούν τη διασφάλιση των κατάλληλων επιπέδων χολίνης πριν και καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς βοηθά στη σωστή ανάπτυξη του εμβρύου.

Με πληροφορίες από το cnyfertility.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved