Παλεύοντας με την υπογονιμότητα το Πάσχα

Πασχαλινός οδηγός επιβίωσης για υπογόνιμα ζευγάρια: Πώς να αντιμετωπίσει μια γυναίκα που δεν μπορεί να κάνει παιδί τον κόσμο γύρω της.

Παλεύοντας με την υπογονιμότητα το Πάσχα

Χαμογελαστό ζευγάρι

Bigstock

Οι οικογενειακές συγκεντρώσεις μπορεί να είναι αγχωτικές ακόμη και στις καλύτερες συνθήκες, αλλά για το άτομο που βιώνει υπογονιμότητα, τα πάρτι και οι εκδηλώσεις μπορούν να προσθέσουν επιπλέον συναισθηματικό στρες σε μια ήδη περίπλοκη κατάσταση. Θα πρέπει να βρεθείτε με την οικογένεια και φίλους και φυσικά τα παιδιά τους. Άλλα μεγάλα και άλλα μικρά.

Σίγουρα δεν μπορείτε να κάνετε τον πόνο της υπογονιμότητας να εξαφανιστεί ως εκ θαύματος, αλλά σχεδιάζοντας εκ των προτέρων και αναγνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι άβολο μπορείτε να προετοιμάσετε τον εαυτό σας και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να τα ξεπεράσετε.

aitia-ypogonimotitas-se-andres-kai-gynaikes_1.jpg

Σύντροφος κρατά τα χέρια της συντρόφου του.

Επίσκεψη σε φίλους και συγγενείς

Τι να κάνετε: Περάστε χρόνο με τους φίλους και τους συγγενείς σας που δεν έχουν παιδιά και που θα περάσετε πιο χαλαρά τις μέρες.

Τι να μην κάνετε: Μπορείτε να πείτε όχι στην οικογένειά σας και να μην κάνετε ο,τι θα κάνουν και οι άλλοι. Γνωρίζοντας το πώς είστε και το πώς νιώθετε δεν θα τους ενοχλήσει καθόλου.

Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας

Τι να κάνετε: Απαντήστε με ειλικρίνια στους άλλους για το τι περνάτε και το πώς νιώθετε.

Αφήστε τον εαυτό σας να κλάψει αν θέλει να κλάψει.

Μείνετε μόνοι με τον σύντροφό σας

Αν θέλετε να μείνετε μόνοι κάντε το. Περπατήστε μαζί, κάντε πικ νικ, ξαπλώστε στη γη ή στην παραλία. Κάντε ο,τι θέλετε να κάνετε για να νιώστε καλύτερα.

Τι να μην κάνετε: Μη ρίχνετε ευθύνες ο ένας στον άλλο. Θυμηθείτε ότι αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και χρειάζεται να είστε υποστηρικτικοί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved