Γονιμότητα ανδρών και γυναικών: Εορταστικό smoothie με μούρα

Προσπαθείτε να συλλάβετε; Αυτό το smoothie είναι ό,τι χρειάζεστε αυτές τις γιορτές.

Γονιμότητα ανδρών και γυναικών: Εορταστικό smoothie με μούρα
Bigstock

Εάν αποφεύγετε το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, γιατί να μην περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αυτό το εορταστικό smoothie με μούρα. Είναι γεμάτο με απαραίτητα αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν τη γονιμότητά σας.

Αντιοξειδωτικό εορταστικό smoothie με μούρα (συνταγή για 2 μερίδες)

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό ροδιού
  • 280 γραμμάρια ανάμεικτα μούρα – φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Πώς θα το φτιάξετε:

Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ ή smoothie maker και πολτοποιήστε.

Γιατί είναι σημαντικά τα αντιοξειδωτικά;

Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά επειδή είναι ενώσεις που προστατεύουν τα κύτταρά μας από τη βλάβη των ελεύθερων ριζών. Βρίσκονται στα τρόφιμα και παρασκευάζονται στο σώμα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αντιοξειδωτικών και ο καθένας προστατεύει διαφορετικούς τύπους των κυττάρων μας. Είτε πρόκειται για αντιοξειδωτικά σε φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς, είτε για αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κρέας και τα θαλασσινά, συνιστάται μια υγιεινή ισορροπημένη διατροφή με τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Μερικά από τα κύρια αντιοξειδωτικά που είναι σημαντικά για τη γονιμότητα είναι:

CoQ10 – αυτό το αντιοξειδωτικό έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι βοηθά στη βελτίωση της κινητικότητας του σπέρματος και πιστεύεται ότι προστατεύει το DNA στο σπέρμα και το ωάριο. Υπάρχει άφθονο COQ10 στον σολομό και το αβοκάντο.

Η βιταμίνη Ε - βοηθά στη μείωση του οξειδωτικού στρες στο σπέρμα και στα ωάρια. Βρίσκεται στο πίτουρο, το αβοκάντο, το σπανάκι, τους ηλιόσπορους και τους ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

Βιταμίνη C – ενισχύει την υγεία του σπέρματος. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στην εξισορρόπηση των οιστρογόνων και της προγεστερόνης στις γυναίκες. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι οι φράουλες, το λάχανο, το μπρόκολο, οι πατάτες και φυσικά τα εσπεριδοειδή.

Λιποϊκό οξύ – βοηθά στην επανενεργοποίηση όλων των άλλων αντιοξειδωτικών και στην απομάκρυνση των περιττών ορμονών. Βοηθά επίσης στην αποτοξίνωση του ήπατος καθώς βοηθά στην ενίσχυση της γλουταθειόνης. Βρίσκεται στο κόκκινο κρέας, το σπανάκι, το μπρόκολο, τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες, τα καρότα, τα παντζάρια και τη μαγιά.

πηγή: fit-for-fertility.com

 
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved