Αλλεργία στο σπέρμα: Πώς επηρεάζει τη γονιμότητα;

Κι όμως, η αλλεργία στο σπέρμα υπάρχει και επηρεάζει και τη γονιμότητα μεταξύ άλλων.

Αλλεργία στο σπέρμα: Πώς επηρεάζει τη γονιμότητα;
Bigstock

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να παρατηρήσετε ερυθρότητα, αίσθηση καψίματος και πρήξιμο στα γεννητικά όργανα. Ένας από αυτούς είναι και η αλλεργία στο σπέρμα.

Αν και σπάνιο το συγκεκριμένο είδος αλλεργίας, υπάρχει και εκτός από ενόχληση κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, μπορεί επίσης να προκαλέσει προβλήματα στη γονιμότητα του ζευγαριού.

Τι ακριβώς είναι η αλλεργία στο σπέρμα;

Η αλλεργία στο σπέρμα αναφέρεται ουσιαστικά στην αλλεργία στις πρωτεΐνες του σπέρματος. Επιστημονικά λέγεται και υπερευαισθησία στο πλάσμα του ανθρώπινου σπέρματος και η συγκεκριμένη αλλεργική αντίδραση μπορεί να παρατηρηθεί οποιαδήποτε στιγμή στη ζωή μίας γυναίκας.

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί μετά τον τοκετό ή μετά από περίοδο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρείται αλλεργική αντίδραση μετά από ερωτική επαφή με έναν συγκεκριμένο σύντροφο και όχι με κάποιον προηγούμενο ή επόμενο.

Συμπτώματα

Κατά μέσο όρο, τα πρώτα συμπτώματα εκδηλώνονται περίπου 30 λεπτά μετά την έκθεση και την επαφή με το σπέρμα. Σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο, μπορούν να εκδηλωθούν και αμέσως ή σε διάστημα πέντε λεπτών.

Συμπτώματα αλλεργίας στο σπέρμα είναι:

  • Ερυθρότητα, αίσθηση καψίματος, φαγούρα και πρήξιμο γεννητικών οργάνων
  • Φαγούρα και σε άλλα σημεία του σώματος
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Αναφυλαξία

Τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως μερικές ώρες, αν και σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να διαρκέσουν και μέρες.

Πώς η αλλεργία στο σπέρμα επηρεάζει τη γονιμότητα;

Οι αλλεργία στο σπέρμα δεν συγκαταλέγεται στις αιτίες υπογονιμότητας, ωστόσο μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στη σύλληψη.

gonimotita-thureoeidiis.jpg

Διαχείριση και αντιμετώπιση

Δοκιμάστε να πάρετε ένα αντιισταμινικό πριν την ερωτική επαφή. Τα αντιισταμινικά μπορεί να αποτρέψουν την έξαρση των συμπτωμάτων, αν και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί και να έχουν αρνητική επίδραση στην ωορρηξία ή την εμφύτευση του ωαρίου στη μήτρα.

Συζητήστε με τον γυναικολόγο σας ή έναν ειδικό αλλεργιολόγο για τους πιθανούς τρόπους διαχείρισης της αλλεργίας και λαμβάνοντας υπόψη τα ακριβή συμπτώματα και τους στόχους σχετικά με τη σύλληψη και τη γονιμότητα.

Με πληροφορίες από whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved