Πώς ένα διάλειμμα τα Χριστούγεννα επηρεάζει θετικά τη γονιμότητα

Κι όμως οι μέρες των γιορτών μπορούν να επηρεάσουν θετικά τη γονιμότητα. Μάθετε πώς.

Πώς ένα διάλειμμα τα Χριστούγεννα επηρεάζει θετικά τη γονιμότητα
Bigstock

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συνήθως, είναι μια περίοδος που χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε την παρέα της οικογένειας και των φίλων μας.

Αν προσπαθείτε να κάνετε παιδί εκμεταλλευτείτε από τις ημέρες των γιορτών και κάντε ένα διάλειμμα. Και όμως, οι διακοπές των Χριστουγέννων μπορεί να επηρεάσουν τη γονιμότητά σας μόνο θετικά.

Χαλάρωση

Η προσπάθεια σύλληψης συνήθως είναι αγχωτική, ειδικά αν προσπαθείτε για αρκετούς μήνες να συλλάβετε ένα μωρό και δεν βλέπετε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι το άγχος συμβάλλει σημαντικά στη συνεχιζόμενη υπογονιμότητα. Χαλαρώστε, απολαύστε τις μέρες των γιορτών και έχετε πολλές σεξουαλικές επαφές χωρίς να σκέφτεστε τη σύλληψη.

Διατροφή

Η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική για τη γονιμότητα τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες. Την περίοδο των Χριστουγέννων, οι άνθρωποι τείνουν να αφήνουν για λίγο στην άκρη την υγιεινή διατροφή. Εάν προσπαθείτε να συλλάβετε αυτά τα Χριστούγεννα, θυμηθείτε να τρώτε υγιεινές τροφές και να αποφεύγετε την υπερβολική κατανάλωση.

Ποτά και ροφήματα

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες σύλληψης. Για να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας αυτές τις γιορτές, συνιστάται οι γυναίκες να αποφεύγουν το αλκοόλ και οι άνδρες να έχουν πολύ χαμηλή κατανάλωση αλκοόλ (μόνο 2 ποτά την ημέρα).

Αν λάβετε υπόψη όλες αυτές τις συστάσεις που προτείνουν οι ειδικοί μπορεί να βελτιώσετε τη γονιμότητά σας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

πηγή: carefertility.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved