Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια γυναίκα που προσπαθεί να μείνει έγκυος

Μπορεί να νομίζετε ότι λέτε τα σωστά πράγματα ενώ παρηγορείτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο που παλεύει με την υπογονιμότητα, όμως στην πράξη ίσως του κάνετε "κακό".

Οκτώ πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε σε μια γυναίκα που προσπαθεί να μείνει έγκυος
Bigstock

Πολλές γυναίκες παλεύουν με την υπογονιμότητα. Οι λόγοι είναι πολλοί και διαφέρουν ανά περίπτωση.

Είναι ένας αγώνας που χρειάζεται υπομονή και στήριξη από το περιβάλλον καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί αν και πότε θα μείνει μια γυναίκα έγκυος.

Σε αυτή την προσπάθεια είναι ανώφελο να δέχεται συμβουλές, όσο καλοπροαίρετες κι είναι, όπως οι ακόλουθες:

ipogonimotita-klironomiki.jpg

Κάνε εξωσωματική γονιμοποίηση

Προφανώς είναι μια λύση αλλά δεν είναι μια «εύκολη διέξοδος» και δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα λειτουργήσει για κάθε ζευγάρι.

Ίσως δεν είναι γραφτό να γίνεις μαμά, μην απελπίζεσαι

Το να πεις σε κάποιον που θέλει απεγνωσμένα να κάνει παιδί ότι καλό είναι να εγκαταλείψει την ελπίδα, είναι πολύ σκληρό .

Απλά, χαλάρωσε

Αν και αυτή η συμβουλή μπορεί να είναι καλοπροαίρετη, πραγματικά προσπαθήστε να μπείτε λίγο στη θέση της γυναίκας που παλεύει να μείνει έγκυος: λέτε να μη θέλει να χαλαρώσει; Να μην το προσπαθεί; Δεν είναι τόσο εύκολο στην πράξη.

Πρέπει να κάνεις διακοπές

Η υπόδειξη ότι ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να λυθεί με χαλαρωτικές διακοπές είναι τουλάχιστον αστείο. Ενώ μερικές φορές μπορεί να είναι υγιές να κάνει η γυναίκα ένα διάλειμμα από τη θεραπεία, το να της πείτε ότι οι διακοπές μπορεί και να βοηθήσουν μάλλον ακούγεται στα αυτιά της ουτοπικό.

defterogenis-ipogonimotita.jpg

Όταν σταματήσεις να το σκέφτεσαι, θα συμβεί

Αυτή είναι μια άλλη κοινή φράση που ακούνε συχνά οι γυναίκες που παλεύουν με τη γονιμότητα. Υπονοεί ότι το σκέφτονται υπερβολικά κι ότι αν απλά σταματήσουν να το κάνουν θα τους συμβεί ως δια μαγείας. Όμως, δεν είναι έτσι…

Γιατί απλά δεν υιοθετείς;

Είναι μια λύση, καθόλου απλή όμως. Η υιοθεσία είναι μια διαδικασία περίπλοκη και χρονοβόρα με αβέβαιο επίσης αποτέλεσμα και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό ( δεν προσφέρεται ως ένα εύκολο «Σχέδιο Β»).

'Εχεις δοκιμάσει …

Το να προτείνετε μια δίαιτα για την οποία ακούσατε στις ειδήσεις, γυμναστική, κ.ο.κ.δεν βοηθάτε σημαντικά γιατί μπορεί να δημιουργείται φρούδες ελπίδες.

ipogonimotita-kai-stress.jpg

'Ολα συμβαίνουν για κάποιο λόγο

Θα το λέγατε αυτό σε κάποιον που μόλις διαγνώστηκε με μια ανίατη ασθένεια; Προφανώς, όχι. Το ίδιο λοιπόν θα πρέπει να κάνετε και σε μια γυναίκα που αντιμετωπίζει προκλήσεις γονιμότητας.

Θυμηθείτε: δεν χρειάζεται να έχετε την τέλεια απάντηση ή να ξέρετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε ή να πείτε. Το να είστε εκεί και να ακούτε τη φίλη σας να μιλάει για όλα όσα νιώθει, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να της κάνετε.

Με πληροφορίες από parents.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved