Δίδυμη κύηση: Ποια είναι τα συμπτώματα

Αναγνωρίστε τα πρώιμα συμπτώματα της δίδυμης κύησης.

Δίδυμη κύηση: Ποια είναι τα συμπτώματα
Bigstock

Τη δίδυμη κύηση κάθε γυναίκα τη βιώνει με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα και τα συμπτώματα μπορεί να είναι διαφορετικά ή όχι τόσο έντονα.

Για παράδειγμα, αρκετές γυναίκες που περιμένουν δίδυμα διαπιστώνουν ότι έχουν αρκετά έντονα και πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης, όπως κόπωση, σκαμπανεβάσματα της διάθεσής τους, ναυτία, έμετο και δυσκοιλιότητα.

Επίσης, οι αλλαγές στο σώμα με μια δίδυμη εγκυμοσύνη είναι πολύ πιο προφανείς από ό,τι με μία κύηση με ένα μωρό.

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα κοινά σημάδια που μαρτυρούν ότι κυοφορείτε δίδυμα:

didimi-kuisi.jpg

Πρωινή ναυτία

Η ναυτία και ο εμετός μπορεί να είναι πολύ πιο έντονοι σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη, λόγω των υψηλότερων επιπέδων της ορμόνης hCG . Επίσης είναι πιθανό να παρατηρήσετε ότι έχετε τάση για εμετό από τις πρώτες εβδομάδες εγκυμοσύνης και για αρκετούς μήνες μετά. H πρωινή ναυτία που συνοδεύεται από εμετό είναι συχνά συμπτώματα της υπερέμεσης, η οποία είναι πιο συχνή στις γυναίκες που περιμένουν δίδυμα.

Καούρα

Λόγω της διόγκωσης της μήτρας και των ορμονών, θα νιώσετε περισσότερη πίεση στο γαστρεντερικό σωλήνα, με αποτέλεσμα να είναι πιο έντονη η καούρα , η δυσπεψία και η δυσκοιλιότητα.

Έντονη κόπωση

Παρότι τα έμβρυα είναι ακόμα πολύ μικρά εσείς θα νιώθετε μια έντονη κόπωση. Τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως η ναυτία ή η δυσπεψία, μπορούν να δυσκολέψουν τον ύπνο σας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε μόνιμα εξαντλημένες.

diatrofi-stin-egimosini-2.jpg

Αύξηση βάρους

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της εγκυμοσύνης σας, η αύξηση βάρους είναι πιθανό να είναι σχετικά μικρή. Συνήθως, οι έγκυοι παίρνουν 1 έως 4 κιλά τις πρώτες 12 εβδομάδες. Δυστυχώς, οι ραγάδες, το φούσκωμα, οι κιρσοί και οι αιμορροΐδες είναι πιο συχνές σε μια δίδυμη εγκυμοσύνη. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να επηρεάσουν επίσης τον τρόπο που αισθάνεστε για το σώμα σας.

Αυξημένη όρεξη

Πιθανότατα θα παρατηρήσετε αυξημένη όρεξη , πέραν του φυσιολογικού. Αν και αρκετές γυναίκες λόγω της ναυτίας δυσκολεύονται να φάνε, ορισμένες δεν μπορούν να ελέγξουν την επιθυμία τους για φαγητό.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved