Μηλόξυδο για την ενίσχυση της γονιμότητας: Μύθος ή αλήθεια;

Τα οφέλη του μηλόξυδου για την ανδρική και τη γυναικεία γονιμότητα.

Μηλόξυδο για την ενίσχυση της γονιμότητας: Μύθος ή αλήθεια;
Bigstock

Πολλά ζευγάρια δίνουν μάχη με την υπογονιμότητα. Τα αίτια ποικίλουν με τις πολυκυστικές ωοθήκες, τη χαμηλή κινητικότητα σπέρματος και τα ινομυώματα μήτρας να είναι μόνο μερικά από αυτά.

Πριν απευθυνθείτε στον γιατρό, μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας φυσικά και από ένας αρκετά δημοφιλής τρόπος είναι πίνοντας μηλόξυδο.

Μπορεί πράγματι το μηλόξυδο να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης;

Πώς το μηλόξυδο ενισχύει την ανδρική και τη γυναικεία γονιμότητα

Αρχικά να πούμε ότι το μηλόξυδο είναι το ξύδι από μηλίτη και παρασκευάζεται με μία διαδικασία ζύμωσης δύο σταδίων. Στο πρώτο, προστίθεται μαγιά στα μήλα για να μετατρέψουν τη ζάχαρή τους σε αλκοόλ και στη συνέχεια, στο δεύτερο στάδιο, προστίθενται βακτήρια για τη ζύμωση της αλκοόλης σε οξικό οξύ.

miloksido-gonimothta.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Towfiqu barbhuiya

Το μηλόξυδο θεωρείται ιδιαίτερα ευεργετικό για τον οργανισμό και μεταξύ άλλων πιστεύεται ότι μπορεί να ενισχύσει και τη γονιμότητα ανδρών και γυναικών. Παρακάτω αναλυτικά τα οφέλη:

Βοηθά στην κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Το μηλικό οξύ που βρίσκεται στο μηλόξυδο θρέφει και ενισχύει την ποιότητα των σπερματοζωαρίων

Ελέγχει τα επίπεδα του pH στον κόλπο της γυναίκας. Ο γυναικείος κόλπος είναι πιο υγιής όταν το pH του κυμαίνεται από 4 έως 5. Ωστόσο, κάθε παρέκκλιση από τα όρια αυτά μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχές στο αναπαραγωγικό σύστημα που με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα. Το μηλόξυδο θεωρείται ένα ισχυρό αντιβιοτικό, φυσικό και οργανικό, το οποίο μπορεί να ισορροπήσει το pH του κόλπου.

Βοηθά στην αντιμετώπιση του προστάτη. Ο αδένας του προστάτη εκκρίνει υγρά που προστατεύουν και θρέφουν το σπέρμα. Μετά την ηλικία των 40, αρκετοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον προστάτη και η κατανάλωση του μηλόξυδου έχει αποδειχθεί ότι επιφέρει θετικά αποτελέσματα.

Βοηθά στη θεραπεία της καντιντίασης. Η καντιντίαση είναι μία λοίμωξη που προκαλείται από ένα είδος μύκητα που ανήκει στο γένος Candida. H καντιντίαση επηρεάζει την τραχηλική βλέννα και οι γυναίκες με τη συγκεκριμένη λοίμωξη μπορεί να εμφανίζουν φραγμένες σάλπιγγες, πολύποδες, ενδομητρίωση κ.α.

Μειώνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στις γυναίκες. Η τεστοστερόνη είναι μία ανδρική ορμόνη η οποία υπάρχει στον οργανισμό ανδρών και γυναικών. Ωστόσο, εάν τα επίπεδα στον οργανισμό των γυναικών είναι υψηλά, μπορεί να προκαλέσει υπογονιμότητα ή να διαταράξει την ισορροπία στα επίπεδα άλλων ορμονών.

Βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος. Η ποιότητα του σπέρματος παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία της σύλληψης.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι το μηλόξυδο μπορεί να ενισχύσει τη γονιμότητα ενός ζευγαριού, ωστόσο δεν μπορεί μα εγγυηθεί λύση στην υπογονιμότητα. Σε κάθε περίπτωση, εάν ανησυχείτε για τη γονιμότητά σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Πώς μπορείτε να καταναλώσετε το μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό, οργανικό ρόφημα και είναι σημαντικό να ξέρετε πώς θα το καταναλώνετε σωστά και στις κατάλληλες ποσότητες. Κάντε το εξής:

  • Βράστε ένα ποτήρι νερό και περιμένετε λίγο μέχρι να κρυώσει.
  • Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού μηλόξυδο και ανακατέψτε.
  • Η καλύτερη στιγμή για να πιείτε το μηλόξυδο είναι το πρωί ή λίγο πριν πέσετε για ύπνο.

Με πληροφορίες από parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved