Μασάζ γονιμότητας: Αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης;

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας και πώς επηρεάζει τις πιθανότητες σύλληψης;

Μασάζ γονιμότητας: Αυξάνει τις πιθανότητες σύλληψης;
Bigstock

Για πολλές γυναίκες, η σύλληψη και το πολυπόθητο θετικό τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να έρθουν μετά από μήνες ή και χρόνια προσπαθειών. Σε πρώτη φάση μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας με φυσικούς τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το μασάζ γονιμότητας.

Τι είναι το μασάζ γονιμότητας;

Το μασάζ γονιμότητας είναι ένα είδος μασάζ που στοχεύει στην ενίσχυση της υγείας και της γονιμότητας μέσω της δύναμης της αφής, αναφέρει ο ειδικός Tsao-Lin Moy στο Healthline.com.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το άγγιγμα στα κατάλληλα σημεία επηρεάζει το νευρικό σύστημα με τέτοιον τρόπο που μπορεί να απελευθερώσει χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, να ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, να βελτιώσει τον ύπνο και στην πέψη και να προσφέρει ανακούφιση από το στρες.

Μπορεί το μασάζ γονιμότητας να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης;

Αν και δεν υπάρχουν έρευνες που να επιβεβαιώνουν ότι το μασάζ αυτου του ειδους μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες σύλληψης άμεσα, μπορεί σίγουρα να μειώσει το στρες, ένα από τα πιο συχνά αίτια υπογονιμότητας. Σύμφωνα με μελέτες, το μασάζ μειώνει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος, ενώ παράλληλα αυξάνει τα επίπεδά ντοπαμίνης και σεροτονίνης που σχετίζονται με την καλή διάθεση και το ευ ζειν.

Το συμπέρασμα; Υιοθετώντας συνήθειες που σχετίζονται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και συνδυάζοντας το μασάζ γονιμότητας, μπορείτε να ενισχύσετε τη γονιμότητά σας.

Μασάζ γονιμότητας: Τα οφέλη

Ισορροπεί τις ορμόνες

Το τακτικό μασάζ μπορεί να ενισχύσει τη ροή του αίματος και να βοηθήσει τις ορμόνες που υπάρχουν στο αίμα να φτάσουν στα κατάλληλα όργανα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε πολλές περιπτώσεις, όπως είναι για παράδειγμα η ωορρηξία.

Αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα

Όταν αυξάνεται η κυκλοφορία του αίματος, περισσότερο οξυγονωμένο αίμα φτάνει στους ιστούς. Κάθε κύτταρο στο σώμα απαιτεί οξυγονωμένο αίμα για να παραμείνει υγιές. Στην πυελική περιοχή, δε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των ωαρίων.

Καθαρίζει το σώμα και τη μήτρα

Το μασάζ γονιμότητας βοηθά στην απομάκρυνση των φυσικών κυτταρικών αποβλήτων από το σώμα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τη μήτρα να καθαρίσει το παλιό αίμα που έχει μείνει μετά την έμμηνο ρύση.

Μειώνει τον πόνο

Βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει το παλιό αίμα που έχει μείνει μέσα στη μήτρα, μπορείτε να μειώσετε τον πόνο της περιόδου και να ενισχύσετε την υγεία της μήτρας.

Πώς να κάνετε μασάζ γονιμότητς μόνες σας

Μπορείτε να κάνετε μασάζ γονιμότητας και μόνες σας στο σπίτι αρκεί να γνωρίζεται με ποιον τρόπο.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί απλές κινήσεις. Όπως αναφέρεται καισ την αρχή του βιντεο αποφύγετε να τις κάνετε λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου.

*Με πληροφορίες από healthline.com / parenting.firstcry.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved