Υπογονιμότητα: Τα πιο συχνά σημάδια σε άνδρες και γυναίκες

Υπογονιμότητα - Ποιες είναι οι ενδείξεις σε άνδρες και γυναίκες

Υπογονιμότητα: Τα πιο συχνά σημάδια σε άνδρες και γυναίκες
Photo by Drew Hays on Unsplash

Ήρθε η ώρα. Είστε έτοιμοι να μεγαλώσετε την οικογένειά σας και να αποκτήσετε ένα μωρό, αλλά παρά τη συχνή ερωτική επαφήμε τον σύντροφό σας το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει συνέχεια αρνητικό.

Παρακολουθείτε την ωορρηξία σας και ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, ωστόσο, εξακολουθείτε να μην έχετε μείνει έγκυος. Τι μπορεί να πηγαίνει λάθος, λοιπόν;

Το ζήτημα της υπογονιμότητας έχει περάσει από το μυαλό σας. Αν συμβαίνει αυτό, μην ανησυχείτε γιατί δεν είστε μόνες.

Περίπου ένα στα οκτώ ζευγάρια παλεύουν με την υπογονιμότητα ή την αδυναμία σύλληψης παιδιού παρά την τακτική σεξουαλική επαφή χωρίς προστασία.

Η υπογονιμότητα ορίζεται ως η αδυναμία να μείνετε έγκυος μετά από ένα χρόνο (ή περισσότερο) προσπαθειών.

ipogonimotita.jpg

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι υπογόνιμη;

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε αν είστε πραγματικά υπογόνιμη. Συχνά δεν υπάρχουν σημάδια, εκτός από το ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος.

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε σίγουρα είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να κάνετε τεστ υπογονιμότητας. Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οποιοσδήποτε μπορεί να αντιεμτωπίζει πρόβλημα με την υπογονιμότητα, ανεξάρτητα από το φύλο.

Γυναικεία υπογονιμότητα

Περίοδος:

Όταν η περίοδός σας είναι ακανόνιστη, επώδυνη ή ανύπαρκτη, μπορεί να είναι σύμπτωμα υπογονιμότητας. Αυτές οι ανωμαλίες μπορεί επίσης να υποδεικνύουν ορμονικές ανισορροπίες ή άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το αναπαραγωγικό σύστημα.

Επώδυνο σεξ:

Εκτός από το προφανές, το επώδυνο σεξ μπορεί να είναι σύμπτωμα πιο περίπλοκων καταστάσεων που επηρεάζουν τη γονιμότητά σας όπως η ενδομητρίωση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, και πολλά άλλα.

Ανδρική υπογονιμότητα

Ανωμαλίες των όρχεων:

Επειδή το σπέρμα παράγεται μέσα στους όρχεις, οι οποιεσδήποτε ανωμαλίες μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας. Για παράδειγμα, οποιοσδήποτε πόνος ή πρήξιμο, καθώς και οι μικροί ή συμπαγείς όρχεις, θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη στειρότητα.

Επίπεδα ορμονών:

Τα ακανόνιστα επίπεδα ορμονών μπορούν να επηρεάσουν τα πάντα, από τη στύση, έως τον αριθμό των σπερματοζωαρίων για την υγεία του σπέρματος.

Με πληροφορίες από: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved