Αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης: Όλα όσα νιώθει μία γυναίκα

  • Απογοήτευση
  • Στεναχώρια
  • Αμφιβολία
  • Φόβος
  • Ζήλεια
  • Ενοχές
Αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης: Όλα όσα νιώθει μία γυναίκα

Ένα αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης από μόνο του δεν σημαίνει κάτι. Το πρώτο μπορεί να μην σε επηρεάσει τόσο πολύ ψυχολογικά. Όταν όμως το ένα γίνονται πολλά και ταυτόχρονα η ανυπομονησία να δεις τις δύο πολυπόθητες ροζ γραμμές ολοένα μεγαλώνει, η απογοήτευση είναι αναπόφευκτη.

Απογοήτευση

Αυτό είναι και το πρώτο συναίσθημα. Αυτό που νιώθεις μόλις περάσουν τα τρία λεπτά αιώνιας αναμονής. Σε τρία λεπτά το μυαλό κάνει δεκάδες σενάρια. «Θα βγει θετικό;» «Και αν ναι, θα είναι το μωρό καλά;», «Και αν βγει πάλι αρνητικό;».

Ελπίζεις, φοβάσαι, περιμένεις και αναπόφευκτα απογοητεύεσαι. Κοιτάς για ώρα το τεστ για να το πιστέψεις. Όχι ότι δεν το φοβόσουν, κάπου όμως μέσα σου ήλπιζες και η ελπίδα πάντα πεθαίνει τελευταία.

Στεναχώρια

Για έναν ακόμα μήνα αυτό που τόσο ελπίζεις, δεν θα έρθει. Στεναχωριέσαι και είναι λογικό. Αγκάλιασε αυτό το συναίσθημα, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να το πολεμήσεις.

Αμφιβολία

Ξανά υπομονή, ξανά κουράγιο, ξανά δύναμη, ξανά προσπάθεια. Όλα από την αρχή. Κάπου-κάπου νιώθεις να κουράζεσαι και αναρωτιέσαι: «Θα τα καταφέρω ποτέ;» Είναι η αμφιβολία που γεννά η απογοήτευση, μία φωνή που μήνα με τον μήνα δυναμώνει μέσα σου. Αντιστάσου.

gonimotita arnitiko test

Φόβος

«Δεν βγήκε θετικό ούτε τώρα. Μήπως δε βγει ποτέ;». Μην αφήνεις τον φόβο σου να σε κυριεύσει. Για πολλές γυναίκες το ταξίδι της γονιμότητας δεν είναι εύκολο, ούτε σύντομο. Ενημερώσου σωστά και εμπιστεύσου τον γιατρό σου. Και κυρίως, μην εγκαταλείπεις.

Ζήλεια

Ζήλεια για όλες εκείνες τις γνωστές, τις φίλες που τα κατάφεραν χωρίς δυσκολία. Για όλες εκείνες που βιώνουν ήδη τη μητρότητα. Για όλες εκείνες που χαϊδεύουν τη φουσκωμένη τους κοιλιά και μετρούν αντίστροφα για να κρατήσουν το μωρό τους αγκαλιά.

Ενοχές

Δεν υπάρχει «φταίω» και «φταις» στη γονιμότητα. Ακόμα και στην περίπτωση που η δυσκολία σύλληψης οφείλεται σε ιατρικό πρόβλημα, όσο πιθανό είναι αυτό να το έχεις εσύ, άλλο τόσο πιθανό είναι να το έχει και ο σύντροφός σου. Και πάλι όμως. Αυτό που συμβαίνει σε εσένα, σε εσάς, συμβαίνει σε τόσα ζευγάρια εκεί έξω. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι η μόνη. Και σίγουρα δε φταις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved