Λόγοι για τους οποίους το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει αρνητικό και δεν έχετε περίοδο

Αν δεν έχετε περίοδο και το τεστ εγκυμοσύνης που κάνετε βγαίνει αρνητικό, τότε ίσως να νιώθετε μπερδεμένη και να απορείτε γιατί συμβαίνει αυτό. Είστε έγκυος; Και αν όχι, τότε τι μπορεί να φταίει;

Λόγοι για τους οποίους το τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει αρνητικό και δεν έχετε περίοδο

Αρχικά, μην πανικοβάλλεστε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους να καθυστέρηση περιόδου και το τεστ εγκυμοσύνης να βγαίνει αρνητικό.

Ορίστε μερικοί από τους πιο συνηθισμένους λόγους:

  • Δεν είστε έγκυος και η περίοδός σας έχει καθυστερήσει για άλλο λόγο
  • Είστε έγκυος, αλλά οι ορμόνες εγκυμοσύνης δεν έχουν αναπτυχθεί τόσο ώστε να ανιχνευθούν.
  • Είστε έγκυος αλλά το τεστ για κάποιο λόγο δεν "λειτουργεί".
  • Είστε έγκυος, αλλά κάτι συμβαίνει και χρήζει ιατρικής επίσκεψης.

Το βλέπετε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ εγκυμοσύνης, όταν περιμένατε να δείτε ένα θετικό αποτέλεσμα, μπορεί να είναι αγχωτικό και συναισθηματικά προκλητικό. Τις περισσότερες φορές, η αβεβαιότητα συνήθως φεύγει μετά από μερικές ημέρες. Μια και είτε θα σας έρθει η περίοδος είτε θα κάνετε ένα άλλο τεστ και θα ανακαλύψετε ότι είστε έγκυος. Λιγότερο συχνά σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Λανθασμένο τεστ εγκυμοσύνης

test egkimosinis kathisterisi 2

Τα αποτελέσματα ενός τεστ εγκυμοσύνης μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή ενός ζευγαριού, μπορεί όμως επίσης να είναι... λάθος.

Κατά βάση όλα τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν σχεδιαστεί ώστε να εντοπίζουν ίχνη της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG), μιας ορμόνης που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η HCG παράγεται συγκεκριμένα από κύτταρα του πλακούντα ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη του γονιμοποιημένου ωαρίου αφού αυτό προσκολληθεί στο τοίχωμα της μήτρας.

Όπως όλες οι ορμόνες, έτσι και η HCG παίζει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό. Για παράδειγμα, προωθεί την παραγωγή προγεστερόνης και αποτρέπει την επίθεση του ανοσοποιητικού στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Εάν γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, το τεστ εγκυμοσύνης αποδίδει έως και κατά 99% ακριβές αποτέλεσμα. Ωστόσο, το ανθρώπινο λάθος αλλά και ορισμένοι άλλοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε λανθασμένο αποτέλεσμα.

Ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες; Για παράδειγμα μπορεί να κάνετε μέτρηση τη λάθος ώρα.

Σε περίπτωση εγκυμοσύνης, τα επίπεδα της HCG στα ούρα είναι υψηλότερα τις πρωινές ώρες και ιδιαίτερα κατά την πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα. Έτσι, αν το τεστ γίνει το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα.

test egkimosinis kathisterisi 3

Ένας άλλος λόγο, μπορεί να είναι η χημική εγκυμοσύνη. Η εγκυμοσύνη που όταν το γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται μεν στη μήτρα, έχει αρχίσει να παράγεται η HCG και που όμως στη συνέχεια η εγκυμοσύνη δεν είναι βιώσιμη.

Τέλος, ακόμη και η φαρμακευτική αγωγή μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα του τεστ εγκυμοσύνης. Για παράδειγμα, ψευδώς θετικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει αν μια γυναίκα κάνει το τεστ λίγη ώρα αφού λάβει φάρμακα ενίσχυσης της γονιμότητας ή κάνει ένεση HCG.

Αν μια γυναίκα έχει αμφιβολίες για το αποτέλεσμα του τεστ εγκυμοσύνης, θα πρέπει να απευθυνθεί στον γυναικολόγο της ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και να προκύψει αξιόπιστο αποτέλεσμα.

Άλλοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να καθυστερήσει η περίοδος

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για για την καθυστερημένη περίοδο και το αρνητικό τεστ εγκυμοσύνης είναι ότι η περίοδός σας απλώς έχει καθυστερήσει και δεν είστε έγκυος. Το να έχετε έναν ή δύο ακανόνιστους κύκλους το χρόνο δεν είναι ασυνήθιστο και δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Οι λόγοι που μπορεί να αργήσει η περίοδός σας περιλαμβάνουν:

  • Θηλασμό
  • Υψηλό στρες
  • Λήψη αντισυλληπτικών φαρμάκων
  • Ασθένεια
  • Κακό ύπνο
  • Πολλή άσκηση
  • Ταξίδι
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved