Επιτέλους μαμά - Το θετικό τεστ εγκυμοσύνης και η ανακοίνωση

  • Το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό και τώρα τι;
  • Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσετε το νέο
  • Ποιος πρέπει να γνωρίζει ότι είστε έγκυος;
  • Εστιάστε στην υγεία σας
  • Τι να περιμένετε

 

Επιτέλους μαμά - Το θετικό τεστ εγκυμοσύνης και η ανακοίνωση
bigstockphoto.com

Στη θέα και μόνο του θετικού τεστ εγκυμοσύνης νιώθετε να σας κατακλύζουν ποικίλα συναισθήματα.

Γιατί ακόμα κι αν ελπίζατε σε ένα τόσο ευχάριστο νέο, βλέποντας αυτή την χαρακτηριστική ροζ γραμμούλα, το σοκ είναι μεγάλο. Μπορεί ακόμη και να αμφιβάλετε για την ακρίβεια του τεστ και να κάνετε άλλα πέντε προτού τελικά πιστείτε ότι περιμένετε μωρό (μην ανησυχείτε, είναι φυσιολογικό).

test egimosinis thetiko

Το τεστ εγκυμοσύνης είναι θετικό και τώρα τι;

Αν και δεν είναι τόσο ακριβή όσο μια εξέταση αίματος, τα τεστ εγκυμοσύνης θεωρούνται αξιόπιστα κατά 97% -99%. Κατά βάση όλα τα τεστ εγκυμοσύνης έχουν σχεδιαστεί ώστε να εντοπίζουν ίχνη της ανθρώπινης χοριακής γοναδοτροπίνης (HCG), μιας ορμόνης που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η HCG παράγεται συγκεκριμένα από κύτταρα του πλακούντα ώστε να συμβάλει στην ανάπτυξη του γονιμοποιημένου ωαρίου αφού αυτό προσκολληθεί στο τοίχωμα της μήτρας.

Όπως όλες οι ορμόνες, έτσι και η HCG παίζει πολλαπλούς ρόλους στον οργανισμό. Για παράδειγμα, προωθεί την παραγωγή προγεστερόνης και αποτρέπει την επίθεση του ανοσοποιητικού στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.

Το επόμενο βήμα είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει λεπτομερώς για τις εξετάσεις που πρέπει να κάνετε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσετε το νέο

Ακόμη και οι προγραμματισμένες εγκυμοσύνες μπορεί να προκαλέσουν συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα. Καθίστε και μιλήστε με τον σύντροφό σας για τυχόν φόβους, ανησυχίες ή άγχη που έχετε. Το πιθανότερο είναι ότι νιώθει και ο ίδιος παρόμοια συναισθήματα. Για πολλές από τις απορίες σας μη διστάσετε να ρωτήσετε τον γιατρό σας, αποφεύγοντας την άντληση πληροφοριών από το διαδίκτυο.

test egimosinis 1

Ψυχολογία εγκύου: Οι συναισθηματικές αλλαγές ανά τρίμηνο

Ποιος πρέπει να γνωρίζει ότι είστε έγκυος;

Είναι εύκολο να κρύψετε μια εγκυμοσύνη, ειδικά τους πρώτους μήνες, αν δεν θέλετε ακόμα να την ανακοινώσετε. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, μιλήστε με τον σύντροφό σας και συμφωνήστε σε ποια πρόσωπα του περιβάλλοντός σας θα μιλήσετε για την εγκυμοσύνη. Υπάρχουν ζευγάρια που περιμένουν την 12η εβδομάδα, τον πρώτο υπέρηχο ή μια ειδική ημερομηνία για να γνωστοποιήσουν το ευχάριστο γεγονός ενώ άλλα, το κοινοποιούν αμέσως σε όλους.

Να θυμάστε ότι αυτό το νέο αφορά εσάς και μόνο εσάς, επομένως δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος να ανακοινώσετε μια εγκυμοσύνη, κάντε το μόνο όταν είστε έτοιμες.

Πέντε τρόποι για να κρύψετε τα σημάδια και συμπτώματα της εγκυμοσύνης σας

Εστιάστε στην υγεία σας

Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης τα πράγματα …εξωτερικά μπορεί να φαίνονται ίδια, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την διάθεση και την υγεία σας.

  • Αρχίστε να παίρνετε προγεννητικές βιταμίνες
  • Ασκηθείτε τακτικά
  • Τρώτε πολλά φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
  • Μείνετε ενυδατωμένες πίνοντας άφθονο νερό
  • Αποφύγετε το αλκοόλ και τη νικοτίνη
  • Αποφύγετε τα ωμά ψάρια, το μη παστεριωμένο γάλα ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αλλαντικά
test egimosinis

Τι να περιμένετε

Το σώμα σας (και το έμβρυο) θα αλλάζει από εβδομάδα σε εβδομάδα. Το να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε αυτές τις αλλαγές και να μάθετε τι να περιμένετε μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και να σας προετοιμάσει για κάθε φάση της εγκυμοσύνης.

Τα βιβλία και οι εξειδικευμένοι διαδικτυακοί τόποι όπως το Mothersblog.gr , πέρα από τον γιατρό σας φυσικά, παρέχουν έγκαιρη πληροφόρηση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη φροντίδα του νεογέννητου.

Με πληροφορίες από το healthline.com

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved