Πόσες μέρες μετά την περίοδο μπορείς να μείνεις έγκυος;

  • Tι είναι ωορρηξία;
  • Πότε μπορείς να συλλάβεις μετά την περίοδο;
  • Μπορείς να μείνεις έγκυος μετά την ωορρηξία;
Πόσες μέρες μετά την περίοδο μπορείς να μείνεις έγκυος;

Εάν προσπαθείς να συλλάβεις, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τον κύκλο σου και τι συμβαίνει στο κάθε στάδιο.

Ο τέλειος κύκλος διαρκεί 28 ημέρες, ωστόσο κύκλος με κύκλος διαφέρει επομένως και ο δικός σου μπορεί διαρκεί περισσότερο ή λιγότερο, με μερικές μέρες απόκλιση. Μία απόκλιση δύο-τριών ημερών θεωρείται φυσιολογική. Ωστόσο, εάν είναι πολύ μεγαλύτερη, καλό είναι να συμβουλευτείς τον γιατρό σου. «Οι μέρες του κύκλου σας, μπορεί να αποτελέσουν βασικό δείκτη για τις ορμονικές ανισορροπίες εάν η ωορρηξία συμβαίνει κανονικά» αναφέρει το Shady Grove Fertility Clinic.

Οι γόνιμες η μέρες είναι οι μέρες στη μέση του εμμηνοροϊκού κύκλου, δηλαδή ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία.

Τι είναι ωορρηξία;

Ωορρηξία, ονομάζεται η διαδικασία όπου ένα ωάριο ωριμάζει στις ωοθήκες και ελευθερώνεται στη σάλπιγγα. Αυτό συμβαίνει μόνο μία φορά σε κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο και περίπου 12 με 16 μέρες πριν την έναρξη της επόμενης περιόδου σου και 7 με 19 ημέρες μετά τη λήξη της προηγούμενης.

sullupsi meta tin ooriksia

Πότε μπορείς να συλλάβεις μετά την περίοδο;

Η καλύτερη μέρα για να μείνεις έγκυος είναι η ημέρα ωορρηξίας, οι πιθανότητες για σύλληψη όμως είναι αυξημένες λίγο πριν αλλά και το επόμενο εικοσιτετράωρο. Αυτό συμβαίνει γιατί το σπερματοζωάριο ζει στο σώμα της γυναίκας από 3 έως 5 μέρες, συνεπώς ακόμα και σε περίπτωση ερωτικής επαφής λίγο πριν την ωορρηξία, το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί από το σπερματοζωάριο που βρίσκεται ήδη στο σώμα σου.

Όσον αφορά το εικοσιτετράωρο μετά την ωορρηξία, είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι το ωάριο μπορεί να επιβιώσει μόνο 12 με 24 ώρες μετά την απελευθέρωσή του, επομένως υπάρχει ένα διάστημα μετά την ωορρηξία κατά το οποίο μπορεί να γονιμοποιηθεί. Μετά το πέρας αυτών των ωρών, το ωάριο δεν θεωρείται βιώσιμο.

Δείτε εδώ πώς θα υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες σας.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved