Προσπαθείτε να κάνετε παιδί; Φάτε περισσότερα ψάρια

Τα ζευγάρια που τρώνε περισσότερα θαλασσινά έχουν περισσότερες πιθανότητες να συλλάβουν πιο γρήγορα, λέει μια νέα μελέτη. Σολομό, κανείς;

Προσπαθείτε να κάνετε παιδί; Φάτε περισσότερα ψάρια

Τα στρείδια μπορεί να είναι έχουν τη φήμη ότι είναι αφροδισιακά, αλλά σύμφωνα με μια νέα μελέτη, το ίδιο ισχύει και για τη σφυρίδα, τις γαρίδες και τον σολομό. Επιπλέον; Τα ζευγάρια που τρώνε τακτικά θαλασσινά όχι μόνο κάνουν περισσότερο σεξ αλλά συλλαμβάνουν μωρό γρηγορότερα από τα ζευγάρια που δεν τρώνε συχνά θαλασσινά. Δεν το λέμε εμείς, η έρευνα το λέει. (Διαβάστε την πλήρη έρευνα εδώ)

Ερευνητές στο Χάρβαρντ παρακολούθησαν 501 ζευγάρια στο Τέξας και το Μίσιγκαν που προσπαθούσαν να αποκτήσουν παιδί. Διαπίστωσαν ότι όταν και οι δύο σύντροφοι έτρωγαν τουλάχιστον οκτώ μερίδες θαλασσινών ανά κύκλο (δηλαδή περίπου δύο μερίδες την εβδομάδα), τα ζευγάρια είχαν 61% μεγαλύτερη γονιμότητα σε σύγκριση με τα ζευγάρια που έτρωγαν λιγότερο. Το 81 % αυτών έμειναν έγκυες μέσα σε έξι μήνες και το 92 % έμειναν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο.

«Η μελέτη μας δείχνει ότι τα ψάρια μπορούν να έχουν πολλά αναπαραγωγικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου του συντομότερου χρόνου μέχρι την επίτευξη εγκυμοσύνης και τη συχνότερη σεξουαλική δραστηριότητα», εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης, Audrey Gaskins, από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ στη Βοστόνη.

Η νέα έρευνα χρηματοδοτήθηκε από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ.

gonimotita trofes 2

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η σχέση μεταξύ της πρόσληψης ψαριών και της εγκυμοσύνης, δεν εξηγείται μόνο από την αυξημένη συχνότητα του σεξ. Αυτό υποδεικνύει ότι τα ψάρια μπορεί να επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής όχι μόνο της γυναίκας αλλά και του άνδρα μέχρι την εγκυμοσύνη και υποδεικνύουν ότι και οι δύο σύντροφοι πρέπει να εντάσσουν περισσότερα ψάρια στη διατροφή τους για να έχουν τα περισσότερα δυνατά οφέλη ως προς τη γονιμότητα» τονίζει η Gaskins.

Τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τις εγκύους και όσες προσπαθούν να συλλάβουν, πολλές γυναίκες όμως τα αποφεύγουν λόγω του υδραργύρου που περιέχουν. Η έκθεση στον υδράργυρο μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη παιδιών και εμβρύων. Ορισμένα είδη ψαριών έχουν δυνητικά επικίνδυνα επίπεδα υδραργύρου, συμπεριλαμβανομένου του καρχαρία, του ξιφία, του βασιλικού σκουμπριού κ.α. Μεγάλα ψάρια με χαμηλά επίπεδα υδραργύρου είναι ο σολομός και ο μακρύπτερος τόνος.

Σύμφωνα με τον FDA, είναι ασφαλές για τις γυναίκες να τρώνε 2-3 μερίδες την εβδομάδα από μια ποικιλία ψαριών, όπως:

  • Σαρδέλες
  • Σολομό
  • Στρείδια
  • Χτένια
  • Γαρίδες
  • Τσιπούρες
  • Μακρύπτερος τόνος

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved