Θέλω να γίνω μαμά: τι πρέπει να κάνω πριν φύγω για διακοπές;

Τι να προσέξετε και τι να κάνετε το καλοκαίρι αν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας μωρό.

Θέλω να γίνω μαμά: τι πρέπει να κάνω πριν φύγω για διακοπές;

Προσπαθείτε για μωράκι; Οι διακοπές ίσως να είναι η πιο καλή ευκαιρία για να έρθει μια εγκυμοσύνη! Να μερικά tips που θα βοηθήσουν να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Διώξε το άγχος

Το καλοκαίρι και οι διακοπές μας φτιάχνουν τη διάθεση, διώχνουν το άγχος των υποχρεώσεων και της καθημερινότητας και ανεβάζουν τη λίμπιντο. Η χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση ανανεώνει τη σχέση σας με το σύντροφό σας. Η ευκαιρία να βρεθείτε εκτός σπιτιού, με παρέα, χωρίς πρόγραμμα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία σας.

Πάρτε τη συνειδητή απόφαση να είστε παρών στο εδώ και στο τώρα και ξεχάστε το άγχος!

Κάντε το καλοκαίρι σύμμαχό σας!

gonimotita kai kalokairines diakopes 2

Χαλαρή διάθεση, διατροφή πλούσια σε αντι-οξειδωτικά και Ω3 λιπαρά, βιταμίνη D. Να τι μπορεί να μας προσφέρει το καλοκαίρι. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Τα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά είναι γεμάτα βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντι-οξειδωτικά. Τα αντι-οξειδωτικά επαναφέρουν την ισορροπία των ελεύθερων ριζών οξυγόνου και βοηθούν στην ενίσχυση της ποιότητας των ωαρίων και των σπερματοζωαρίων. Επίσης, τα Ω3 λιπαρά στα φρέσκα ψάρια, όπως οι σαρδέλες, είναι επίσης πολύτιμα για τη γονιμότητα.

Η βιταμίνη D, ή αλλιώς βιταμίνη του ήλιου, λειτουργεί υποστηρικτικά του ανοσοποιητικού συστήματος. Επίσης μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία του ζαχάρου του αίματος και τη λίμπιντο. Για τους άντρες, τα φυσιολογικά επίπεδα βιταμίνης D φαίνεται να συνδέονται με καλύτερη κινητικότητα του σπέρματος.

Φτιάξτε ένα πλάνο διατροφής στις διακοπές που θα ενισχύσει τη γονιμότητά σας με βάση τα δικά σας αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά.

'Ωρα για αποτοξίνωση

Όταν μιλάμε για αποτοξίνωση, δεν αναφερόμαστε μόνο στο αλκοόλ, τον καφέ ή το κάπνισμα. Αναφερόμαστε και στην αποτοξίνωση από τα smart phones και τα tablets που τόσο μας κούρασαν το χειμώνα με την καραντίνα λόγω πανδημίας.

Απολαύστε τη φύση, τη θάλασσα, το φαγητό ουσιαστικά, παρέα με το σύντροφό σας. Μη βγάζετε απλά μια φωτογραφία για τα social media, δημιουργήστε αναμνήσεις!

gonimotita to kalokairi

Κλείστε ραντεβού με τον ειδικό

Ήρθε η ώρα για κάποιες πρώτες εξετάσεις γονιμότητας και χρειάζεστε τη συμβουλή του ειδικού γυναικολόγου αναπαραγωγής; Πριν φτιάξετε τη βαλίτσα των διακοπών, κλείστε το ραντεβού σας. Τώρα μπορείτε να προγραμματίσετε ένα online ραντεβού γονιμότητας με βιντεοκλήση, μέσω skype ή viber!

Από όπου κι αν είστε, ο γιατρός θα ακούσει την ιστορία σας, θα γνωριστείτε και φυσικά, θα απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις. Αφού διερευνήσει αναλυτικά τις εξετάσεις και το ιστορικό σας, θα σας προτείνει ένα προσωπικό πλάνο για να έρθει το μωράκι εύκολα και γρήγορα.

Δε χρειάζεται να το σκέφτεστε στις διακοπές σας. Πάρτε την απόφαση να ζητήσετε τη βοήθεια του ειδικού, κλείστε το ραντεβού γονιμότητας μέσω βιντεοκλήσης και φύγετε για ανέμελες διακοπές! Μόλις κάνατε το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι. Προορισμός: το μωράκι σας!

mantoudis gynaikologos

Ευριπίδης Μαντούδης
Γυναικολόγος αναπαραγωγής – υπεύθυνος θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, Γέννημα IVF ΜΙΥΑ
www.gennima.com
facebook.com/Gennima
Instagram.com/gennimaivf

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved