Σκίτσα αποτυπώνουν τα συναισθήματα γυναικών που παλεύουν με την υπογονιμότητα

Instagram @irisandtheivf

Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας: Υπέροχα σκίτσα καλλιτεχνών αποτυπώνουν τη δύσκολη μάχη πολλών γυναικών με την υπογονιμότητα.

Η 15η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Γονιμότητας με πρωτοβουλία της Conception Taskforce (ACT) και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση για την υπογονιμότητα των ζευγαριών.

Ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα γονιμότητας. Το ένα τρίτο περίπου αυτών οφείλεται στη γυναίκα, το ένα τρίτο στον άνδρα και το τελευταίο ένα τρίτο σε συνδυασμό προβλημάτων και των δύο ή σε άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Η υπογονιμότητα δεν κάνει διακρίσεις και η μάχη είναι δύσκολη, τόσο σε σωματικό αλλά κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο.

Τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που βιώνουν οι γυναίκες που παλεύουν με την υπογονιμότητα αποτυπώνουν σε σκίτσα διάφοροι καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο. Στόχος, να αναδείξουν ότι καμία γυναίκα δεν πρέπει να αισθάνεται μόνη σε αυτό το δύσκολο ταξίδι και να δώσουν δύναμη στα ζευγάρια που ονειρεύονται να αποκτήσουν τη δική τους οικογένειας.

Τα σκίτσα είναι συγκλονιστικά και είχαν μεγάλη απήχηση στα social media κάνοντας πολλές γυναίκες να ταυτιστούν. Μάλιστα, κάποιοι από τους καλλιτέχνες αντιμετώπισαν και οι ίδιοι προβλήματα γονιμοτητας όπως η Yuliya Parshina (aka @kozanamostu), μητέρα δύο παιδιών πλέον, η οποία μέσα από το σκίτσο της περιγράφει τη μοναξιά που νιώθει μία γυναίκα που βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Mία ακόμα γυναίκα που δίνει τη δική της μάχη με την υπογονιμότητα είναι η καλλιτέχνης πίσω από το Instagram account @whatinfertilitylookslike.

Μέσα από συγκλονιστικά σκίτσα περιγράφει τη δική της εμπειρία, τις θεραπείες και τις προσπάθειες για εξωσωματική γονιμοποίηση.



Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved