Μασάζ γονιμότητας: Τι είναι και πώς ενισχύει την γονιμότητα;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μασάζ γονιμότητας.

Μασάζ γονιμότητας: Τι είναι και πώς ενισχύει την γονιμότητα;

Το μασάζ γονιμότητας είναι ένα είδος μασάζ που στοχεύει στην ενίσχυση της γονιμότητας με φυσικούς τρόπους και έχει οφέλη για την ψυχική και σωματική υγεία.

Πώς ενισχύει τη γονιμότητα;

Ολοένα και περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι ένας από τους παράγοντες υπογονιμότητας είναι το άγχος. Τα υψηλά επίπεδα άγχους μπλοκάρουν το κέντρο ορμονών του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν τη δράση των αναπαραγωγικών ορμονών.

Το μασάζ, κάθε είδους, βοηθάει στην χαλάρωση και στην αντιμετώπιση του άγχους. Το μασάζ γονιμότητας ωστόσο, περιλαμβάνει και συγκεκριμένες τεχνικές που ενισχύουν τη γονιμότητα και τη βελτίωση της αναπαραγωγικής υγείας. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα, ιδιαίτερη έμφαση όμως δίνεται στην περιοχή της κοιλιακής χώρας.

Ακόμα περισσότερα οφέλη του μασάζ γονιμότητας

Συμβάλλει στην ορμονική ισορροπία

Το τακτικό μασάζ βελτιώνει την ροή του αίματος από και προς τα όργανα, μέσα από το οποίο μεταφέρονται και οι ορμόνες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του μασάζ γονιμότητας ο οργανισμός εκκρίνει την ορμόνη της αγάπης, γνωστή και ως οξυτοκίνη.

Αυξάνει τη ροή του αίματος προς τη μήτρα και τον τράχηλο

Όταν αυξάνεται η ροή του αίματος στο σώμα, τόσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία και τόσο περισσότερο οξυγόνο θα φτάσει στους ιστούς, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των κυττάρων, συνεπώς και των οργάνων. Το μασάζ γονιμότητας λοιπόν μπορεί να ενισχύει την υγεία της μήτρας και του τραχήλου.

Ανακουφίζει από πόνους

Το μασάζ γονιμότητας μπορεί να σας ανακουφίσει από πόνους στη μήτρα αλλά και την πλάτη. Επίσης, η συγκριμένη μέθοδος μπορεί να βοηθήσει και στην επανατοποθέτηση της μήτρας.

Τέλος, σύμφωνα με το parenting.firstcry.com, το μασάζ γονιμότητας φαίνεται να συμβάλλει θετικά και στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, των πολυκυστικών ωοθηκών, τις κύστεις, τα ινωμυώματα και άλλες παθήσεις που μπορεί να δυσκολέψουν τη γονιμότητα.

Πώς γίνεται το μασάζ γονιμότητας;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για το μασάζ γονιμότητας. Το καλύτερο είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό, τουλάχιστον την πρώτη φορά, μπορείτε όμως να δοκιμάσετε να κάνετε και μόνες σας στο σπίτι. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε μερικές απλές κινήσεις στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved