Ασκήσεις γυμναστικής που ενισχύουν τη γονιμότητα

Ποιες είναι αυτές οι ασκήσεις γυμναστικής που ενισχύουν τη γονιμότητα των γυναικών;

Ασκήσεις γυμναστικής που ενισχύουν τη γονιμότητα

Πολλά λέγονται και ακούγονται για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Πολλές από αυτές τις θεωρίες έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής: διατροφή, άσκηση, θέσεις ύπνου κ.λπ. Μερικές από τις συμβουλές αυτές μπορεί να βελτιώσουν τις πιθανότητές σας να συλλάβετε, αλλά δεν υπάρχει κάποια σίγουρη "συνταγή" για τη γονιμότητα.

Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι η σωματική άσκηση και η αναπαραγωγική υγεία, σχετίζονται και να τι πρέπει να γνωρίζετε.

Ασκήσεις και που βοηθούν μια γυναίκα να ενισχύσει τη γονιμότητά της

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η άσκηση δεν είναι κάποια "μαγική" τεχνική που υπόσχεται άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι έχει να κάνει με τη γονιμότητα. Η ικανότητά σας να συλλάβετε εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, οπότε ενώ η άσκηση μπορεί να ωφελήσει τη συνολική υγεία σας και, στη συνέχεια, τη γονιμότητά σας.

Δεύτερον, η έρευνα δείχνει ότι η υπερβολική άσκηση θα μπορούσε να βλάψει παρά να βοηθήσει τις πιθανότητές σας να συλλάβετε. Σε μια μελέτη του 2012 που δημοσιεύτηκε στο Fertility and Sterility, οι γυναίκες που δήλωσαν ότι κάνουν έντονη άσκηση για πέντε ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα είχαν λιγότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες σε κάθε δεδομένο μήνα από τις γυναίκες που δεν γυμνάζονται.

Η μέτρια άσκηση, από την άλλη πλευρά, συσχετίστηκε με τα αυξημένα ποσοστά γονιμότητας.

Τα "ναι" και τα "όχι" στις ασκήσεις γονιμότητας

askiseis gonimotitas 1

Μιλήστε στον γιατρό σας

Πάντα είναι μια καλή ιδέα, να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν αρχίσετε οποιοδήποτε σωματική δραστηριότητα, ειδικά όταν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος. Ο γιατρός σας θα σας συμβουλέψει σύμφωνα με το ιστορικό υγείας σας, τη φυσική κατάσταση που έχετε τη δεδομένη στιγμή και λαμβάνοντας υπόψη και διάφορους άλλους παράγοντες.

Μην το παρακάνετε

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG), «η υπερβολική άσκηση μπορεί να σχετίζεται με τη στειρότητα». Λοιπόν, πόσο ακριβώς είναι "πάρα πολύ";

Ο Δρ Richard J. Paulson, διευθυντής της Γονιμότητας USC στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, λέει ότι μπορεί να είναι θέμα έντασης και όχι διάρκειας. "Η ακραία άσκηση, όπου τεντώνετε το σώμα, ασκεί πίεση σε αυτό και μπορεί να θεωρηθεί από τον εγκέφαλο ως πολύ αγχωτικό για να επιτρέψει την ωορρηξία", δήλωσε ο Δρ Paulson στους New York Times, προσθέτοντας αργότερα, ότι η μέτριας έντασης άσκηση, μπορεί να είναι "εντάξει".

askiseis gonimotitas 3

Βεβαιωθείτε ότι τρώτε καλά

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2016 από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας, θα πρέπει να τρώτε αρκετές θερμίδες για να αντισταθμίσετε τις θερμίδες που καίτε κατά τη διάρκεια που προσπαθείτε να μείνετε έγκυος.

Ασκήσεις που μπορεί να βοηθήσουν την αύξηση γονιμότητας

Δεν υπάρχει απαραίτητα μία άσκηση ή κάποιοι είδος ασκήσεων που ενισχύει τη γονιμότητα των γυναικών.

Μια άσκηση που προτείνεται στις γυναίκες που προσπαθούν να μείνουν έγκυες; Είναι η γιόγκα.

Δεν υπάρχει κάποια μεγάλη έρευνα για το πώς ή ακόμα και αν η γιόγκα επηρεάζει τη γονιμότητα, αλλά οι ειδικοί λένε ότι έχει οφέλη, όπως η ανακούφιση από το άγχος, που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να αντιμετωπίσουν την -μερικές φορές- δύσκολη διαδικασία της δημιουργίας μιας οικογένειας.

πηγή: mom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved