5 δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Ανακαλύψτε παιχνιδιάρικες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας και θα δημιουργήσουν αξέχαστες στιγμές δημιουργικής έκφρασης και διασκέδασης.

5 δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Έχετε στερέψει από ιδέες για το πώς να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το νήπιο παιδί σας; Μην ανησυχείτε, συγκεντρώσαμε για εσάς πέντε δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά προσχολικής ηλικίας

1. Βρώσιμη δαχτυλομπογιά

Το να φτιάξετε το δικό σας χρώμα είναι εκπληκτικά εύκολο και ίσως είναι και τρομερά διασκεδαστικό για ένα παιδί σας προσχολικής ηλικίας!

Διαβάστε εδώ για το πώς να φτιάξετε την δικιά σας βρώσιμη δαχτυλομπογιά.


2. DIY παζλ

Μόλις το παιδί σας ολοκληρώσει την χρωμοσελίδα που ζωγράφιζε, επεκτείνετε τη διασκέδαση ρωτώντας το αν θέλει να το μετατρέψει σε παζλ!

Αφήστε το να σχεδιάσει γραμμές σε όλη την σελίδα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι για να την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα κομμάτια και προσπαθήστε παρέα να λύσετε το καίνουργιο αυτό παζλ.

3. Παιδική κάμερα

Αφήστε τα παιδιά να εξερευνήσουν ένα εντελώς νέο καλλιτεχνικό μέσο: τη φωτογραφική μηχανή!

Υπάρχουν πολλές οικονομικές κάμερες που είναι αυστηρά μόνο για παιδιά ή μπορείτε να τα αφήσετε να χρησιμοποιήσουν το τηλέφωνό σας αν είστε γενναίες. Εάν χρειάζονται λίγη έμπνευση, δώστε μια λίστα αντικειμένων σε για να φωτογραφίσουν.


4. Ζωγραφική διάσημων έργων

Είτε είναι ένα έργο κλασικό όσο «Η έναστρη νύχτα» είτε κάτι funky σαν το έργο του Andy Warhol τα «Campbell’s Soup Cans», τα περισσότερα παιδιά θα λατρέψουν την ευκαιρία να αναδημιουργήσουν κάτι από έναν διάσημο καλλιτέχνη.

Διαβάστε εδώ πώς το νήπιο παιδί σας θα «ζωντανέψει» τα διάσημα έργα του Van Gogh

5. Γλυπτική με πηλό

Εάν το παιδί σας αγαπά να παίζει με τη ζύμη , είναι βέβαιο ότι θα λατρέψει την ελαφρώς πιο «μεγάλη» πρόκληση της κατασκευής γλυπτών από πηλό.

Πηγή: kidkraft.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved