Μωρό μπουσουλάει για πρώτη φορά και η κάμερα το καταγράφει

Ο μικρούλης κάνει τα πρώτα του μπουσουλήματα και η μαμά του κλαίει από συγκίνηση.

Τον πρώτο χρόνο η ανάπτυξη του μωρού είναι ραγδαία. Οι πρώτοι 12 μήνες έχουν πολλά άλματα ανάπτυξης και αναπτυξιακά ορόσημα όπως τα πρώτα λόγια, τα πρώτα βήματα, τα πρώτα μπουσουλήματα.

Ο μπέμπης που πρωταγωνιστεί στο παραπάνω βίντεο είναι λίγων μηνών και μπουσουλάει για πρώτη φορά. Η μαμά του κλαίει από συγκίνηση και περιγράφει στον σύζυγό της που δεν ήταν παρών την κάθε στιγμή. Λίγο μετά και ενώ η κάμερα καταγράφει τα στιγμιότυπα, το αγοράκι μπουσουλάει ξανά.

Τα πρώτα μπουσουλήματα του μωρού

Τα αναπτυξιακά ορόσημα είναι κατευθυντήριες γραμμές και όχι συγκεκριμένοι κανόνες. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπουσουλάνε όλα τα μωρά στην ίδια ηλικία, μάλιστα δεν μπουσουλάνε καν όλα τα μωρά.

«Είναι απολύτως φυσιολογικό αν το μωρό σας δεν μπουσουλάει», λέει η εργοθεραπεύτρια Brittany Ferri, PhD, ιατρική σύμβουλος στο Medical Solutions BCN. «Το κάθε παιδί αναπτύσσεται με διαφορετικό ρυθμό. Μερικά παιδιά παραλείπουν το σύρσιμο και προσπαθούν να σταθούν και να περπατήσουν. Ωστόσο, εάν ένα παιδί είναι περίπου 9 μηνών και δεν δείχνει καμία τάση για κίνηση (π.χ. να κινεί τα χέρια πιάνοντας αντικείμενα, να τεντώνει τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών και να προσπαθεί να σηκωθεί), τότε οι γονείς θα πρέπει να επισκεφτούν τον παιδίατρο», τονίζει.

Τα παιδιά που μπουσουλάνε ξεκινάνε συνήθως τα πρώτα μπουσουλήματά τους στην ηλικία των 9 περίπου μηνών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved