Έξυπνα tips για την ανοιξιάτικη καθαριότητα σπιτιού

Γενική καθαριότητα την άνοιξη στο σπίτι; Οδηγός για να κάνετε το καθάρισμα εύκολη υπόθεση.

Έξυπνα tips για την ανοιξιάτικη καθαριότητα σπιτιού

Νεαρή μητέρα κάνει διαλογισμό πριν αρχίσει τον ανοιξιάτικο καθαρισμό του σπιτιού

Bigstock

Η σκέψη και μόνο του ανοιξιάτικου καθαρισμού σας κάνει να νιώθετε πονοκέφαλο; Όπως όλες οι μαμάδες έτσι και εσείς θέλετε να καθαρίσετε καλά το σπίτι, αλλά και μόνο η ιδέα σας κάνει να «τρελαίνεστε». Φαίνεται ότι δεν μπορείτε να βρείτε ούτε το χρόνο ούτε την ενέργεια γι' αυτό και εμείς με τις συμβουλές που θα σας δώσουμε παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να αρχίσετε με κάποιο τρόπο τον ανοιξιάτικο καθαρισμό.

Αυτές οι συμβουλές δεν αφορούν το πώς να καθαρίσετε διάφορα μέρη του σπιτιού σας. Αντίθετα, θα σας βοηθήσουν να βρείτε χρόνο, ενέργεια και να επικεντρωθείτε στο πώς μπορείτε να καθαρίζετε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Συμβουλές καθαρισμού για πολυάσχολες μαμάδες

Ποτέ άλλοτε το ανοιξιάτικο καθάρισμα δεν ήταν τόσο εύκολο.

1. Δεν χρειάζεται το ανοιξιάτικο καθάρισμα να γίνει την άνοιξη

Μπορεί να είθισται οι οικογένειες να καθαρίζουν το σπίτι τους μέσα στην άνοιξη, όμως εσείς δεν χρειάζεται να αγχώνεστε και να πιέζεστε. Κάντε γενική στο σπίτι σας όταν και όποτε σας βολεύει.

2. Κανονίστε να αφήσετε τα παιδιά σε άλλο σπίτι

Για να καθαρίσετε το σπίτι σας πολύ καλά θα πρέπει να μην υπάρχει κανείς ανάμεσα στα πόδια σας. Καθαρίστε το σπίτι ένα πρωινό που τα παιδιά θα είναι στο σχολείο. Αν πάλι δεν έχετε χρόνο μέσα στην εβδομάδα; Τότε αφήστε τα παιδιά στη γιαγιά, τον παππού ή κάποιον φίλο τους και ανασκουμπωθείτε.

kathariotita-kathistikou.jpg

Μαμά καθαρίζει με ηλεκτρική σκούπα το σαλόνι.

Bigstock

3. Κάντε το καθάρισμα με το πάσο σας

Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να τα κάνουν όλα γρήγορα για να τελειώνουν γρήγορα. Πιέζονται και στριμώχνουν όλες τις δουλειές μέσα σε μια μέρα. Εσείς δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. Καθαρίστε ένα δωμάτιο τη φορά.

4. Αρχίστε από τα εύκολα

Αφήστε τα δύσκολα δωμάτια (κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο) για το τέλος και αρχίστε από τα εύκολα δωμάτια που δεν είναι άλλα από τα υπνοδωμάτιά σας. Καθαρίστε τις ντουλάπες μέσα-έξω, καθαρίστε και ξεσκονίστε καλά τα έπιπλα, τα φωτιστικά, τινάξτε τα χαλιά, κάντε μια καλή σκούπα και φυσικά σφουγγαρίστε το πάτωμα δυο φορές.

Αρχίζοντας από τα πιο εύκολα δωμάτια έχετε περισσότερη ενέργεια να συνεχίσετε προς τα πιο δύσκολα.

5. Φτιάξτε λίστα

Κι όμως θα σας βοηθήσει πολύ. Γράψτε σε μια λίστα όλα όσα θέλετε να κάνετε και όλα όσα σκοπεύετε να καθαρίσετε. Θα δείτε ότι θα σας βοηθήσει αρκετά.

moysiki-gia-katharisma-1.jpg

Νεαρή γυναίκα καθαρίζει ακούγοντας μουσική

6. Ακούστε μουσική

Δεν ξέρουμε για εσάς πάντως σε εμάς το «μπιτ» μας δίνει ρυθμό για να κάνουμε πιο γρήγορα ή πιο αργά τις δουλείες. Όπως γίνεται άλλωστε και στη γυμναστική. Διαβάστε ένα σχετικό άρθρο εδώ.

7. Ζητήστε βοήθεια

Αν είστε πολυάσχολη μαμά, πράγμα που σημαίνει ότι ΟΛΑ περνάνε από τα χέρια σας ζητήστε βοήθεια. Αν ο σύζυγός σας, σας βοηθάει καθημερινά σίγουρα θα σας δώσει ένα χεράκι βοήθειας, αν πάλι δεν σας βοηθάει ζητήστε από κάποια καθαρίστρια να σας βοηθήσει. Έτσι θα τελειώσετε πιο γρήγορα. Team work λέγεται αυτό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved