Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις της χλωρίνης που θα σας εκπλήξουν

Χρήσεις της χλωρίνης που πιθανόν δεν είχατε φανταστεί.

Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις της χλωρίνης που θα σας εκπλήξουν
Γυναίκα κρατά έναν κουβά με καθαριστικά Bigstock

Η χλωρίνη είναι από τα πιο γνωστά καθαριστικά και χρησιμοποιείται τόσο για την απολύμανση χώρων όσο και για τη λεύκανση των ρούχων.

Ωστόσο, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε φρέσκα τα λουλούδια σας (ναι, καλά διαβάσατε) , για να καθαρίσετε τα παιδικά παιχνίδια, για να απομακρύνετε τη μούχλα και πολλά ακόμα.

Απομακρύνει τη μούχλα από τις γλάστρες

Συχνά στα φυτά μπορείτε να δείτε μούχλα, είτε στα φύλλα είτε στο χώμα. Ενας αποτελεσματικός τρόπος είναι να απολυμάνετε τη γλάστρα. Καθαρίστε τις με ένα διάλυμα αποτελούμενο από μισό φλιτζάνι χλωρίνη κι 3,75 λίτρα νερό. Μουλιάστε τις για περίπου πέντε λεπτά πριν τις ξεπλύνετε με νερό.

xlorini.jpg

Η χλωρίνη έχει πολλές χρήσεις

Διατηρεί τη φρεσκάδα των λουλουδιών

Η χλωρίνη μπορεί διατηρήσει ζωντανά τα λουλούδια στο βάζο. Ξανακόψτε τα κοτσάνια διαγώνια και μέσα στο βάζο προσθέστε ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού χλωρίνη σε κάθε λίτρο νερού. Τα λουλούδια θα παραμείνουν φρέσκα για περισσότερο διάστημα.

Απολυμαίνει τα παιδικά παιχνίδια

Τα παιχνίδια αποτελούν εστία μικροβίων γι΄αυτό και χρειάζονται συχνή απολύμανση. Μπορείτε λοιπόν να απολυμάνετε μουλιάζοντάς τα σε μια λεκάνη με 3,75 λίτρα νερού και μισό φλιτζάνι χλωρίνης. Τρίψτε την επιφάνεια παιχνιδιών με ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύντε με άφθονο νερό. Σκουπίστε τα καλά και αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα δώσετε στο παιδί για να παίξει.

kathariotita-me-nero.jpg

Γυναίκα έχει μπροστά της πολλά καθαριστικά

Γυαλίζει τη λευκή πορσελάνη

Θέλετε να κάνετε το λευκό πορσελάνινο νεροχύτη ή άλλα πορσελάνινα αντικείμενα να φαίνονται σαν καινούργια; Σε έναν καλά αεριζόμενο χώρο τοποθετήστε πολλές πετσέτες πάνω από το αντικείμενο (ή στο κάτω μέρος του νεροχύτη και διαποτίστε τις προσεκτικά με μη αραιωμένη χλωρίνη. Αφήστε να μουλιάσει για 15 λεπτά έως μισή ώρα, στη συνέχεια ξεπλύνετε και σκουπίστε με μια καθαρή πετσέτα. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη σε χρωματιστές πορσελάνες γιατί το χρώμα θα ξεθωριάσει.

Με πληροφορίες από το readersdigest.ca

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved