Καλαμποκάλευρο: Καθαρίζει τα λίπη και διώχνει τις οσμές

Τι έκαναν οι άνθρωποι πριν δεκάδες χρόνια όταν δεν υπήρχαν προϊόντα καθαρισμού στα ράφια του σούπερ μάρκετ;

Καλαμποκάλευρο: Καθαρίζει τα λίπη και διώχνει τις οσμές

Αξιοποιούσαν τα υλικά που τους έδινε η φύση στο νοικοκυριό τους. Ανάμεσα σε αυτά και το αλεύρι από καλαμπόκι. Στις περισσότερες περιπτώσεις λίγο αλεύρι, λίγο νερό και ένα σφουγγάρι αρκούν για να απαλλαγείτε από δυσάρεστους λεκέδες, λίπη και οσμές.

Δείτε μερικές από τις καθαριστικές εφαρμογές που μπορεί να έχει το καλαμποκάλευρο στο καθημερινό μας νοικοκυριό.

Αφαιρέστε λεκέδες από τα ρούχα
Εφαρμόστε μια μεγάλη κουταλιά από καλαμποκάλευρο σε λεκέ με γράσο και αφήστε το να καθίσει για 12 ώρες. Στη συνέχεια προχωρήστε με το πλύσιμο κανονικά. Το άμυλο καλαμποκιού απορροφά το λίπος απευθείας από τα ρούχα.

Αφαιρέστε λεκέδες και οσμές από τα χαλιά
Πασπαλίστε χαλί με καλαμποκάλευρο. Αφήστε το να καθίσει για 10 έως 20 λεπτά πριν βάλετε ηλεκτρική σκούπα. Το καλαμποκάλευρο μπορεί επίσης να απορροφήσει και τις οσμές από τα χαλιά.

Γυαλίστε τα ασημικά
Δημιουργήστε ένα μίγμα από 1 μέρος καλαμποκάλευρου και 2 μέρη νερού. Τρίψτε την κρέμα που θα φτιάξετε στα ασημικά με ένα μαλακό πανί συνέχεια ξεπλύνετε.

Καθαρίστε τα λούτρινα
Βάλτε τα λούτρινα αρκουδάκια σας σε μια πλαστική τσάντα με φερμουάρ και ρίξτε μέσα στην τσάντα αλεύρι από καλαμπόκι. Ανακινήστε το σάκο και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά πριν αρχίσετε βουρτσίζετε τα ζώα για να αφαιρέσετε αλεύρι.

Διώξτε τη δυσοσμία από τα παπούτσια σας
Το καλαμποκάλευρο μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι δυσάρεστες οσμές των παπουτσιών. Απλά πασπαλίζουμε λίγο καλαμπόκι στα παπούτσια και το αφήνουμε μέχρι το επόμενο πρωί. Αφαιρέστε το αλεύρι το επόμενο πρωί πριν φορέσετε τα παπούτσια. Θα έχει απορροφήσει την υγρασία και τις οσμές.

Για τα λαστιχένια γάντια σας
Για να αποφύγετε την υγρασία στα λαστιχένια γάντια σας και να τους επιτρέψετε να γλιστρήσουν πιο εύκολα, πασπαλίστε κάθε γάντι με μια μικρή ποσότητα αμύλου αραβοσίτου. Αυτό θα αφαιρέσει οποιαδήποτε παρατεταμένη οσμή και θα τα κάνει πιο ευχάριστα στη χρήση.

Καθαρίστε γλάστρες, ταψιά και εστίες
Αναμίξτε 1 μέρος νερού με 2 μέρη άμυλο αραβοσίτου για να κάνετε το δικό σας καθαριστικό. Χρησιμοποιείστε το για να καθαρίσετε τον νεροχύτη σας, κατσαρόλες και τηγάνια, τις εστίες της κουζίνας σας. Αφαιρεί εύκολα τους λεκέδες από τα καμένα λίπη.

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved