Tips για μαμάδες: Πώς να φτιάξετε εύκολα μαγιάτικο στεφάνι (βίντεο)

Γιορτάστε την Πρωτομαγιά φτιάχνοντας το δικό σας στεφάνι.

Tips για μαμάδες: Πώς να φτιάξετε εύκολα μαγιάτικο στεφάνι (βίντεο)

Γυναίκα φτιάχνει μαγιάτικο στεφάνι.

Bigstock

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς είναι προ των πυλών και πολλοί είναι αυτοί που έχουν προγραμματίσει να επισκεφτούν κοντινούς προορισμούς .

Ανεξάρτητα από το αν θα φύγετε ή όχι, η παράδοση θέλει την Πρωτομαγιά να φτιάχνουμε στεφάνι και να το κρεμάμε στην εξώπορτα του σπιτιού (και όχι μόνο).

https://www.instagram.com/p/Crjx5yGPOs-

Πώς θα φτιάξετε μόνοι σας μαγιάτικο στεφάνι

Το μαγιάτικο στεφάνι συνήθως φτιάχνεται με βέργα από ευλύγιστο και ανθεκτικό ξύλο γύρω από το οποίο στηρίζονται τα λουλούδια.

Για να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας μαγιάτικο στεφάνι θα χρειαστείτε τα ακόλουθα:

Υλικά για στεφάνι

  • Κλαδιά ή σύρμα
  • Πρασινάδα
  • Λουλούδια
  • Ψαλίδι ή κλαδευτήρι
  • Σπάγγο
https://www.instagram.com/p/CrO2xPqvuMf

Μαγιάτικο στεφάνι : βάση

Η βάση του μαγιάτικου στεφανιού είναι το Α και το Ω για ένα όμορφο μαγιάτικο στεφάνι. Πρέπει να είναι από ευλύγιστα κλαριά από κισσό, λυγαριά, ελιά ή κληματόβεργες. Φυσικά, έχετε την επιλογή μιας έτοιμης βάσης που μπορείτε να αγοράσετε από ανθοπωλείο.

Αν πάτε σε κοντινό πάρκο μαζέψτε πρασινάδα μπόλικη η κλαδιά με φύλλα. Ενώστε τα μεταξύ τους σε ματσάκια και στερεώστε τα με τον σπάγκο. Στόχος σας είναι να καλύψετε την βάση με τη πρασινάδα δημιουργώντας ένα καταπράσινο στεφάνι. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχουν την ίδια κατεύθυνση τα ματσάκια κι όχι αντίθετη φορά.

Αυτό είναι ίσως το πιο δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι του μαγιάτικου στεφανιού. Ο στολισμός με τα λουλούδια είναι πολύ πιο εύκολος.

Τα κάνετε ματσάκια και τα στερεώνετε με τον ίδιο τρόπο, όπως την πρασινάδα. Αν δεν έχετε πολλά , διακοσμείτε το στεφάνι σε μερικά μόνο σημεία.

https://www.instagram.com/p/CrdwhMprrCS

Μαγιάτικο στεφάνι: στολισμός

Στο στεφάνι σας μπορείτε να βάλετε όποιο λουλούδι σας αρέσει ή καταφέρετε να μαζέψετε: μαργαρίτες, τριαντάφυλλα, χαμομήλι, λεβάντα, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα βρείτε αυτή την εποχή στους αγρούς.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το πώς θα φτιάξετε το δικό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved