Δέκα ιδέες για πρωτότυπα και εναλλακτικά στεφάνια Πρωτομαγιάς (pics)

Εκτός από τα κλασσικά στεφάνια με λουλούδια, έχετε κι άλλες επιλογές.

Δέκα ιδέες για πρωτότυπα και εναλλακτικά στεφάνια Πρωτομαγιάς (pics)
Instagram@thatstheowllife

Η Πρωτομαγιά είναι η γιορτή της φύσης και της γονιμότητας. Γι΄αυτό και το έθιμο θέλει να εκδράμουμε στη φύση και να φτιάχνουμε στεφάνια με λουλούδια που μαζεύουμε από τους αγρούς ή από τον κήπο μας.

Το μαγιάτικο στεφάνι φτιάχνεται με βέργα από ευλύγιστο και ανθεκτικό ξύλο κληματαριάς ή σύρμα γύρω από το οποίο στηρίζονται τα λουλούδια.Στη λαϊκή αντίληψη ο θάνατος και η γέννηση, το καλό και το κακό συνυπάρχουν. Όλα τα σπίτια, έκτος από εκείνα που έχουν πένθος, φτιάχνουν στεφάνι για προστασία, υγεία, ευτυχία, για το μάτι, με τον ανάλογο συνδυασμό λουλουδιών.

Σήμερα λοιπόν πρώτη του Μάη και Μ. Σάββατο, μπορείτε να συνδυάσετε μια βόλτα σε κοντινά πάρκα ή δάση και να βρεθείτε στη φύση, λίγο πριν την Ανάσταση. Μαζέψτε λουλουδάκια ή πρασινάδα και φτιάξτε ένα χειροποίητο στεφάνι για την εξώπορτα του σπιτιού.

Εναλλακτικά, και με τη βοήθεια των παιδιών, μπορείτε να φτιάξετε λίγο διαφορετικά στεφάνια, με υλικά όπως χαρτί ή φελλούς μπουκαλιών.

Στη gallery που ακολουθεί θα βρείτε ιδέες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας τηρώντας παράλληλα το έθιμο της Πρωτομαγιάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved