Kατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε φανταστικά κεριά εύκολα και γρήγορα

Αρωματικά κεριά: Τα οφέλη τoυς στην ψυχολογία.

Kατασκευές για παιδιά: Φτιάξτε φανταστικά κεριά εύκολα και γρήγορα

Ένα κερί είναι κάτι περισσότερο από ένα αρωματικό αντικείμενο διακόσμησης. Πρόκειται για ένα αντικείμενο έκφρασης, ένα θεραπευτικό εργαλείο ηρεμίας και χαλάρωσης, που ξυπνά αναμνήσεις και ενεργοποιεί τις αισθήσεις.

Είναι αλήθεια τα κεριά έχουν σημαντικά οφέλη για την ψυχική υγεία σύμφωνα με τους ερευνητές.

Τα οφέλη του κεριού

Βελτιώνουν τη διάθεση

Τα κεριά μεταμορφώνουν μια ατμόσφαιρα μέσω της μυρωδιάς, και μπορούν να φτιάξουν την διάθεσή μας. Γι’ αυτό εξάλλου είναι απαραίτητα στον διαλογισμό.

Τα αρώματα λουλουδιών και βοτάνων, όπως το γεράνι, η λεβάντα και η μέντα, έχουν αποδειχθεί χρήσιμα για τη θεραπεία διαφόρων ψυχολογικών διαταραχών. Ακόμη, θεωρούνται αντικαταθλιπτικά και αγχολυτικά αντικείμενά καθώς μπορούν να βελτιώσουν την διάθεση μικρών και μεγάλων.

Τα αρωματικά κεριά μπορούν ηρεμήσουν και να βοηθήσουν στην ανακούφιση του στρες. Ορισμένα κεριά έχουν κατασκευαστεί ειδικά για να ενεργοποιούν χημικές ουσίες στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την ευεξία.

Τονώνουν τη μνήμη

Συγκεκριμένα αρώματα στα κεριά μπορούν να διεγείρουν τη μνήμη στον εγκέφαλο. Το μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου είναι το μέρος που φιλοξενεί τη μνήμη και τα συναισθήματά μας. Το άρωμα, το συναίσθημα και η μνήμη είναι ανεξήγητα αλληλένδετα, σύμφωνα με το The Harvard Gazette.

Καλυτερεύουν τον ύπνο

Επίσης, βοηθούν στο να έχουμε έναν ξεκούραστο ύπνο, καθώς χαλαρώνουν το σώμα και διώχνουν μακριά τις αρνητικές σκέψεις.

Δημιουργική κατασκευή

Ταυτόχρονα, είναι μια πολύ όμορφη κατασκευή και μπορείτε να την φτιάξετε μόνες σας στο σπίτι με τα παιδιά σας. Είναι ένα διακοσμητικό που ταιριάζει σε όλους τους χώρους και όλες τις εποχές.

Σε αυτό το βίντεο θα δείτε πώς θα δημιουργήσετε υπέροχα κεριά σε διάφορα σχέδια εύκολα και γρήγορα με πολύ απλά υλικά:

Με πληροφορίες από: theflowerpot.la

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved