Δώδεκα έξυπνες DIY κατασκευές για τη νέα σχολική χρονιά

Πρακτικές και χρήσιμες κατασκευές που θα ενθουσιάσουν τους μαθητές.

Δώδεκα έξυπνες DIY κατασκευές για τη νέα σχολική χρονιά

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά στις 14 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε έχετε όλο το χρόνο να οργανωθείτε ώστε να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή.

Εκτός από το ξεκαθάρισμα του παιδικού γραφείου από παλιά βιβλία και τετράδια, το παιδί σας θα χρειαστεί σελιδοδείκτες, ξύστρες, σημειωματάρια, μολυβοθήκες.

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι. Με αυτό τον τρόπο και οικονομία κάνετε και ανανεώνετε συνεχώς τη σχολική ύλη κρατώντας ζωηρό το ενδιαφέρον των παιδιών.



Όπως είδατε και στο παραπάνω βίντεο, αξιοποιώντας παλιά βάζα ( μεταλλικά ή γυάλινα), πλαστικές θήκες, πολύχρωμα χαρτιά, δημιουργείτε μια πλούσια γκάμα από διάφορα χρηστικά σχολικά αντικείμενα

Παράλληλα, βοηθάτε το παιδί να προετοιμαστεί για το σχολείο και την έναρξη των μαθημάτων που θα είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα.

Ειδικά για τη φετινή χρονιά θα ισχύσουν τα εξής μέτρα:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός από νηπιαγωγείο ως Γ’ Δημοτικού.
  • Δωρεάν μάσκες και σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία.
  • Δωρέαν παγούρι νερού.
  • Ενημέρωση και οδηγίες επικαιροποιημένες από τον ΕΟΔΥ.
  • Δειγματοληπτικοί έλεγχοι από ΕΟΔΥ, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών, προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείων.
  • Ισχυρή σύσταση για ατομική παγούρι ώστε οι μαθητές να μην πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση ή να μην ανταλλάζουν μπουκάλια μεταξύ τους.
back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved