Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο;

Ιδέες για να περάσετε ένα δημιουργικό και γεμάτο Σαββατοκύριακο με τα παιδιά.

Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά αυτό το Σαββατοκύριακο;

Μία ακόμα εβδομάδα φτάνει στο τέλος της. Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, οι μαθητές Δημοτικού και Νηπιαγωγείου επιστρέφουν στα θρανία και όλα δείχνουν ότι σταδιακά επιστρέφουμε στην κανονικότητα και στους ρυθμούς της προ κορονοϊού καθημερινότητάς μας. Πλέον, βγαίνουμε περισσότερο έξω, βλέπουμε περισσότερους φίλους και συγγενείς, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα και τις αποστάσεις.

Ο χρόνος εντός σπιτιού, ωστόσο, ακόμα παραμένει αρκετός. Μπροστά μας έχουμε δύο μέρες χωρίς τηλεργασία και εξ αποστάσεως διδασκαλία και είναι ευκαιρία να περάσουμε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά; Δείτε τις προτάσεις μας παρακάτω.

Δοκιμάζουμε πειράματα

Τα πειράματα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα για τα παιδιά, η οποία προσφέρει μάθηση και παράλληλα διασκέδαση. Το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να δοκιμάσετε διάφορα πειράματα με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Δείτε παρακάτω κάποιες ιδέες.

Πειράματα με μπαλόνια
Τα μπαλόνια ανέκαθεν ενθουσίαζαν τα παιδιά. Κάντε τα μέρος του παιχνιδιού και ων δραστηριοτήτων σας, δοκιμάζοντας τρία ενδιαφέροντα πειράματα που θα λατρέψουν τα παιδιά. Δείτε τα εδώ.

Πειράματα με αυγά
Δείτε εδώ πέντε εντυπωσιακά αλλά εύκολα πειράματα με αυγά που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας.

Πειράματα για τα καιρικά φαινόμενα
Τα καιρικά φαινόμενα είναι κάτι άγνωστο αλλά πολύ ενδιαφέρον για τα παιδιά. Δείτε εδώ πέντε εύκολα αλλά εντυπωσιακά πειράματα και εξηγήστε στο παιδί σας πώς δημιουργούνται τα σύννεφα, η βροχή ή δημιουργήστε τον δικό σας υδροστρόβιλο.

Φτιάχνουμε χειροτεχνίες

Η κατασκευή χειροτεχνιών είναι μία δημιουργική δραστηριότητα για να απασχολήσουμε τα παιδιά και τα οφέλη είναι πολλά. Φτιάχνοντας κατασκευές, τα παιδιά εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες, αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη, πειραματίζονται, αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και μαθαίνουν να εκφράζονται.

Φρούτα από πλαστελίνη
Δείτε εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα κάποια από τα πιο γνωστά φρούτα με την πλαστελίνη που έχετε σπίτι. Μέσα από τα αυτές τις κατασκευές, τα παιδιά θα μάθουν να αναγνωρίζουν τα φρούτα, θα τα αγαπήσουν και θα μάθουν να τα τρώνε με μεγαλύτερη ευκολία.

Πέντε εύκολες κατασκευές με βαμβάκι
Μία ιδέα που μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το Σαββατοκύριακο είναι να φτιάξετε υπέροχες κατασκευές αξιοποιώντας το βαμβάκι που έχετε σπίτι σας και μερικά ακόμη υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο παιδικό δωμάτιο, όπως μπογιές, κόλλες, και ψαλίδι. Δείτε εδώ πέντε εύκολες και απίθανες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε.

Ζωγραφίζουμε παρέα

Τα παιδιά λατρεύουν τη ζωγραφική. Ένα κομμάτι χαρτί και μερικά χρώματα αρκούν για να τα απασχολήσουν για ώρες. Επιπλέον, η ζωγραφική έχει σημαντικά οφέλη για την καλλιέργεια του χαρακτήρα τους και την πνευματική τους ανάπτυξη.

Ζωγραφίζοντας, το παιδί μαθαίνει να εξωτερικεύει τα συναισθήματά του και ανακαλύπτει νέες πτυχές της προσωπικότητάς του. Μαθαίνει να παρατηρεί, εξασκεί και εξελίσσει τις κινητικές τους δεξιότητες και όλα αυτά, διασκεδάζοντας. Δείτε εδώ δέκα απίθανα κόλπα για να κάνετε πρωτότυπες και εντυπωσιακές ζωγραφιές με τα παιδιά σας.

Παιχνίδια με νερό στο σπίτι

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει συννεφιά και να βρέχει στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, η θερμοκρασία όμως έχει ανέβει και τα παιχνίδια με νερό είναι μία άκρως διασκεδαστική δραστηριότητα για να διασκεδάσετε τα παιδιά και παράλληλα να τα δροσίσετε. Εάν αυτό το Σαββατοκύριακο το πρόγραμμά σας δεν περιλαμβάνει εξόρμηση στην παραλία, δείτε εδώ μερικά παιχνίδια με νερό που μπορείτε να παίξετε στο σπίτι.

Διαχρονικά παιχνίδια που παίζαμε και εμείς ως παιδιά

Θυμηθείτε τη δική σας παιδική ηλικία και παίξτε διασκεδαστικά παιχνίδια με τα παιδιά που παίζατε και εσείς όταν ήσασταν στην ηλικία τους. Άλλα παίζονται εντός σπιτιού και άλλα εκτός. Δείτε τα εδώ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved