Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά στο σπίτι; Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης (vids)

Δραστηριότητες και παιχνίδια για παιδιά στο σπίτι. 

Τι μπορείτε να κάνετε σήμερα με τα παιδιά στο σπίτι; Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης (vids)

Και αυτήν την εβδομάδα, τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παραμένουν κλειστά και τα παιδιά αυτών των ηλικιών έχουν αρκετό ελεύθερο χρόνο.

Τις τελευταίες μέρες, ο καιρός δεν ευνοεί για βόλτες και εξωτερικές δραστηριότητες και αναπόφευκτα καλούμαστε να βρούμε παιχνίδια και δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε με τα παιδιά εντός σπιτιού για να τα απασχολήσουμε και να περάσουμε δημιουργικό χρόνο μαζί τους.

Εάν νιώθετε ότι έχει στερεύσει από ιδέες, δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας για σήμερα, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Μαθαίνουμε τα χρώματα
Κάντε εξάσκηση στην εκμάθηση των χρωμάτων με μία εύκολη κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι ένα χαρτόνι, μαρκαδόρους και χρωματιστά καπάκια. Εάν δεν έχετε καπάκια σε διαφορετικά χρώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο μικρό αντικείμενο για κάθε συγκεκριμένο χρώμα.


https://www.instagram.com/p/B937LC-BVBu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Φτιάξτε σπιτική πλαστελίνη
Το πλάσιμο με πλαστελίνη είναι μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας πλαστελίνη εύκολα και με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας και φτιάξτε απίθανες κατασκευές με το μικρό σας.






Μπορείτε να αξιοποιήσετε την πλαστελίνη που θα φτιάξετε και για να μάθετε στο μικρό σας τους αριθμούς:







Για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε το δικό σας αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι
Έχετε βαρεθεί να παίζετε ξανά και ξανά τα επιτραπέζια που ήδη έχετε σπίτι σας; Δοκιμάστε ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι που μπορείτε να φτιάξετε εσείς οι ίδιοι. Όχι, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε. Δείτε τη διαδικασία στο βίντεο που ακολουθεί και δοκιμάστε να το φτιάξετε. Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν.





Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Ζωγραφίστε με νέες τεχνικές
Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να ζωγραφίσετε αξιοποιώντας το ρολό από το χαρτί τουαλέτας. Μία πρωτότυπη τεχνική που σίγουρα θα ενθουσιάσει τα παιδιά.




© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved